FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-18

Folytatódik a hűvösvölgyi Nagyrét fejlesztése

Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a II. kerületben található hűvösvölgyi Nagyrét, amelynek soron következő ökoturisztikai fejlesztését a Pilisi Parkerdő Zrt. a Magyar Természetjáró Szövetséggel közösen végzi.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A jelenlegi, közel 30 millió forintos beruházás nyomán tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodik a terület, amit az ide látogatók előreláthatólag április végén vehetnek majd birtokukba.

A Pilisi Parkerdő Zrt. 2019-ben kezdte meg a Nagyrét átalakítását XXI. századi színvonalú erdei pihenőhellyé. Ennek első lépéseként még 2019-ben megépült egy ingyenesen használható, szabványos kézilabdapálya a korábban leégett nagyréti büfé helyén. Ezzel pedig sikerült felszámolni egy tájsebet, rehabilitálni a területet.

A Pilisi Parkerdő a VEKOP pályázat keretében, a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban idén tovább folytatja a Nagyrét fejlesztését, egy tematikus játszótér és egy szabadtéri fitneszpark kialakításával. A munkálatok a héten kezdődtek el. A Nagyrét ökoturisztikai szolgáltatásainak bővítése abból a szempontból is előnyös, hogy a COVID-19 járvány kezdete óta egyre többen keresik az egészséges kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket a Pilisi Parkerdő területén, így a Nagyréten is.

 

 

Az egykori mutatványos épületek helyén egy olyan tematikus játszótér épül, ami lehetővé teszi a kicsik számára a játszva tanulást. A játszótér berendezései környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített színvonalas művészi alkotások, melyek formájukkal és anyagukkal is felidézik erdeink őshonos állat- és növényvilágát. Az erdészházat idéző kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák csábítják majd játékra a rétre érkező családok gyermekeit.

 

 

A Nagyrét szolgáltatásait ugyancsak tovább gazdagítja az a szabadtéri fitneszpark, amit a gyalogút mentén alakítanak ki. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri "edzőterem" szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás semmivel sem összehasonlítható élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámasz állványt is telepítenek a fejlesztés során.

 

 

A tematikus játszótér és a fitneszpark beruházási költségei megközelítik a 30 millió forintot. A munkálatok befejezését április végére tervezik.

Forrás: Parkerdő Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.