FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-03-01

Vadhúspiac - hatalmas lehetőséget látnak benne

Szeretnénk leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik az emberekben a vadhússal szemben ott vannak - mondta el az Agrárszektornak Támba Miklós, a Támba Családi Holding tulajdonosa és beruházója.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakember beszélt arról is, hogy a gazdaság legtöbb szereplőjével ellentétben őket nem hátráltatta a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet, bizonyos szempontból nézve jól is jártak vele.

Támba Miklós elmesélte, hogy a vadhúsfeldolgozó üzemük családi vállalkozás keretében épült. A céget az 1990-es években alapította az édesapja, aki foglalkozását illetően erdész, hobbiját tekintve pedig vadász volt. A napkori székhelyű vállalkozást az akkori erdőgazdákkal, szövetkezetként indították, valamint egy erdészeti gépszolgáltatást is létrehoztak akkor. Ez a koncepció később kibővült, amikor bekapcsolódtak a vendéglátóiparba is. A szakember elmondta, hogy ahogy fejlődött a cég, mind az erdőgazdálkodási, mind a vendéglátási ágazat is újabb beruházásokkal gyarapodott. Mostanra egy 15 ezer hektáros vadászterülettel rendelkeznek, ahol vadgazdálkodást folytatnak, van erdei iskolájuk és rendezvényközpontjuk is, valamint egy éttermük, szállodával, de az erdészeti szolgáltatásokat sem adták fel.

Támba Miklós beszélt arról is, hogy 2020. augusztus 27-én adták át a Nativus vadhúsfeldolgozót. Az új üzemegység jól illeszkedik az eddigi vertikumukba, hiszen mind a vadgazdálkodáshoz, mind a vendéglátáshoz kapcsolódik. A feldolgozás során elsődlegesen a nagyvadakra, egészen pontosan a lőtt nagyvadakra koncentrálnak. A feldolgozó üzemben tőkehúsokat készítenek, de van lehetőség a vadhús további feldolgozására, sonka- és kolbászfélék, szalámik előállításával is foglalkoznak, de szeretnének szuvid és marinált termékekkel is megjelenni a piacon.

A szakember elismerte, hogy koronavírus-helyzet miatt elmaradnak a külföldi vadászok, és a vadásztársaságoknak is nehéz az előzetesen meghatározott volumeneket teljesíteniük. Támba Miklós ugyanakkor elárulta, hogy számukra az új feldolgozó próbaüzeme szempontjából viszont szinte optimális a helyzet. A Támba Családi Holding tulajdonosa szerint a mai korban egyre fontosabbá vált a természetes életmód, és szerinte a vadhúsnál nincs egészségesebb. Támba Miklós elmondta, hogy szeretnék leküzdeni azokat a sztereotípiákat, amik a fogyasztókban máig ott vannak a vadhúsokkal szemben.

Forrás: AgrárSzektor

Kapcsolódó:

Vadhúsfeldolgozó üzem létesült a szabolcsi Napkoron (2020-09-03)

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.