FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-26

Design szemüvegek - TABU furnérral

A TABU Európa vezető design furnér gyártó cége. A festett és kétszer késelt furnérok gyártása terén kínált prémium termékeiket a legjelentősebb belsőépítészek és designerek használják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A cég 1927 óta van jelen a piacon, sikerüket elsősorban a kiváló minőségnek és a divattrendeket megelőző, sokszor merész koncepcióinak köszönheti. Nem csoda hát, ha a klasszikus felhasználási területek mellett számos olyan különleges alkalmazással találkozhatunk, ahol a sikerhez elengedhetetlen a magas minőség, rendkívül széles szín és struktúra választék.

A TABU furnérok kizárólagos hazai importőre a JAF Holz Ungarn Kft. A színezett és kétszer késelt furnér kínálatunk egyedülálló lehetőséget biztosít a belsőépítészeknek és a formatervezés különböző területein tevékenykedő szakembereknek. Annak érdekében, hogy már a tervezési fázisban segítsék partnereiket, a Tabu teljes kollekciójából van lehetőség A/4-es méretű minta bekérésére. Ennek a szolgáltatásnak köszönhetően a lehető legrövidebb időn belül tudnak segíteni ügyfeleiknek, akik így valós szín és textúra alapján tudnak tervezni, vagy a megrendelőik felé prezentálni.

Kecskeméten egy kis családi vállalkozás keretein belül olyan design szemüvegkeretek készülnek, amelyek számos nemzetközi megmérettetésen értek már el sikereket. A Thinwood műhelyéből kikerülő kollekciók nemcsak formavilágukban, hanem a rendkívül igényes megmunkálás és a valóban egyedi gyártástechnológia okán is kiemelkednek a versenytársak közül.

"5-6 éve klasszikus fából készült szemüvegek gyártásával és forgalmazásával kezdtünk foglalkozni, de ez viszonylag rövid idő elteltével már nem számított különlegesnek. Ezt követően hosszú kísérletezési időszak következett a cég életében. Ez nemcsak az alapanyagok terén volt útkeresés, hanem arra is válaszokat kellet találnunk, hogy egy ilyen kis manufaktúra, mint a miénk, hogyan tud sikeres lenni ezen az innovatív területen." mondta Kis Arnold a Thinwood alapítója.

A markáns formavilággal bíró Thinwood-keretek egyszerre képviselik a modern formavilágot és a klasszikus vonalvezetést. Ez a kettősség jelen van az anyagválasztásban és a technológiában is. Az üvegszövet szerkezetű növényi alapú epoxi gyanta és a Tabu furnérok párosítása, valamint a lézer technológia és a végtelen munkaórát igénylő kézi csiszolás egyszerre hordozza a tradicionális és a XXI századi látásmódot. Korábban is használtunk már furnérokat a keretek kialakításához, de a Tabu 555-ös új kollekciója annyira inspirálóan hatott ránk, hogy a Costum Shop projektünket teljesen erre az alapanyagra építettük. A szemüvegkeretek formáját lézerrel vágjuk ki. A furnérok éle ennél a munkafolyamatnál elszíneződik, gyakorlatilag megég, ezért rendkívül időigényes csiszolási fázis szükséges. Amúgy is sarkalatos pontja a csiszolás az egész gyártási folyamatnak, hiszen a folyékony epoxi gyanta csak hibátlan felületen terül szépen. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy 1000-1200-as szemcsefinomságig kell lemennünk a felület előkészítésekor. A növényi alapú epoxi egyébként gyönyörűen feltüzeli a furnérok színét, intenzívebbé teszi a megjelenést. A keretek szendvicsszerkezete furnérból és ezt mindkét oldalról védő leheletfinom epoxi gyantából áll. Az egyedi tervezés, a személyre szabott konfekcionálás teszi végül abszolút egyedivé ezt a kollekciót.

A Thinwood termékeinek megjelenésében a fa természetessége dominál, ugyanakkor működésben és struktúrában inkább egy fémkeret tudását hordozzák. A Costum shop kollekció koncepciójába nemcsak a textúra és a szín, ami személyre szabható, hanem a teljes kialakítás egyénre szabott. A fej formához, szemöldök ívéhez igazítják a kereteket

Forrás: Jaf Holz Ungarn Kft.

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.