FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-02-01

Az ERTI 100 szakemberrel csatlakozik a Soproni Egyetemhez

A SOE 2020-ban indult modellváltásának következő lépéseként az ERTI 2021. február 1-től kiválik a megszűnő NAIK-ból, és a SOE-hez csatlakozik. Az átalakulás célja a fenntarthatóságot előtérbe helyező zöld egyetem keretein belül az egységes oktató-kutató bázis létrehozása.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A nemzetközi szinten is elismert kutatásokat folytató Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) önálló kari státuszú intézetként csatlakozik a természeti erőforrások kezelését kiemelt szinten oktató egyetemhez. "A Tanulmányi Erdőgazdaság januári és az Erdészeti Tudományos Intézet februári integrációjával létrejött az az intézményi rendszer, amely kutatási és gyakorlati oldalról egyaránt támogatja az egyetem négy karán folyó képzéseket. A klímaváltozással kapcsolatos megoldások kidolgozása és a fenntartható gazdálkodás területén így olyan szellemi és gyakorlati tőkével gazdagodott az egyetem, amely különleges lehetőséget kínál az ide jelentkező hallgatóknak. A célunk nem kisebb, mint egy nemzetközi szinten is meghatározó zöld egyetem kialakítása - mondta dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem januárban kinevezett rektora.

A 125 éves kutatási örökséggel rendelkező Erdészeti Tudományos Intézet mind a 100 munkatársa, kutatók és kutatásban dolgozó szakemberek az egyetem keretein belül folytatják pályafutásukat. Az integráció eredményeként öt kutatóállomással - Sárvár, Budapest, Mátrafüred, Püspökladány és Sopron - valamint három arborétummal - Sárvár, Kámon (Szombathely) és Püspökladány - bővül a megújuló felsőoktatási intézmény.

"A februárban induló közös munka kiemelt célja, hogy a 21. századi kutatási eredményeket közvetlenül a felsőoktatás szolgálatába állítsuk, miközben folytatjuk innovatív és gyakorlatorientált kutatási tevékenységünket. Kutatóink a most induló tavaszi félévben rögtön bekapcsolódnak a doktori képzésbe, ahol például természeti erőforrás-gazdálkodási ismereteket oktatnak majd a közgazdasági irányultságú doktori programban. Emellett mintegy 200 tartamkísérletünk, laboratóriumaink infrastruktúrája, a klímaváltozásra adott gazdálkodói válaszokat segítő döntéstámogatási rendszerek fejlesztésével kapcsolatos ismereteink, a digitalizációval, távérzékeléssel, bioökonómiával kapcsolatos tapasztalataink, valamint a nemesítési és genetikai eredményeink azonnali bevezetése is hozzájárulhat a jövő kihívásaira választ adó tudás megszerzéséhez - mondta dr. Borovics Attila, az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója.

 

 

A felsőoktatási modellváltás keretében a Soproni Egyetem 2020 augusztusában, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. pedig 2021 januárjában került a Soproni Egyetemért Alapítvány fenntartásába. A jelenleg mintegy 2800 hallgatót oktató intézmény olyan unikális területeken kínál diplomát adó képzést, mint a természeti erőforrások kezelését és megőrzését szolgáló erdőmérnöki és faipari mérnöki vagy a természet- és környezetvédelmi szakok, amelyek mellett közgazdasági, pedagógiai, informatikai és művészeti képzések színesítik a magas színvonalú képzési palettát.

Forrás: SOE

 

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.