FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-31

Már a Bükkben is lehet 2021-től vándortáborozni!

Közkívánatra 2021-től már a Nyugat-Bükk csúcsait is meghódíthatják az Erdei Vándortáborba jelentkező diákok, az AMK, az OEE és a terület házigazdája, az EGERERDŐ Zrt. közös munkájának köszönhetően!

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Közkívánatra 2021-től már a Nyugat - Bükk csúcsait is meghódíthatják az Erdei Vándortáborba jelentkező diákok, az Aktív Magyarországért Kormánybiztosság, az Országos Erdészeti Egyesület és a terület házigazdája, az EGERERDŐ Zrt. közös munkájának köszönhetően! Az országban nagy sikert aratott a Vándortábor mozgalom feléledése, ahol évente már több tízezer diák tölti el a nyári szünet egy-egy hetét, életre szóló, természetközeli élményeket szerezve.

A jelentkező csoportok több jármód közül választhatnak, így az ErdeiVándor, ViziVándor, BringásVándor és Zarándoktábor útvonalait túrázhatják, evezhetik, bringázhatják végig a gyerkőcök. Az útvonalak pedig évről-évre bővülnek a diákok és csoportvezetők igényeit figyelembe véve.

 

 

Az EGERERDŐ Zrt., mint állami erdőgazdálkodó, már 4 éve házigazdája a mátrai erdei vándor útvonalnak. 2020-ban a Nógrád megyei Tartól, egészen Gyöngyösig kirándulhattak a diákok a Mátra erdeiben, megtekintve a helyi természeti kincseket és kulturális örökségeket.

 

Kilátás a bükki kövektől, Forrás: Turista Magazin

 

A mátrai tapasztalatok nagy segítségünkre voltak a bükki úrvonal szervezésében, amely Felsőtárkányból indul és Bélapátfalván keresztül halad egészen Szilvásváradig. A kitűzéskor most is a  legfőbb szempontunk  az élmény nyújtás és a biztonság volt. - mondja Dobre-Kecsmár Csaba, vezérigazgató. Az útvonalon sátortáborokat épít az erdőgazdaság 3 helyszínen, ahol a táborozók kipihenhetik az egész napos túrázás fáradalmait. A program házigazdája fontosnak tartja, hogy az ország bármely részéről érkező gyerekek, alaposan megismerjék és megőrizzék emlékeikben a Bükk-hegység legszebb arcát.

 

Bél-kő

 

Magával ragadó az útvonalat körülölelő zárt erdőségek, mély szurdokvölgyek és a töbrökkel szabdalt fennsíki táj látványa, hasonlóképpen a szabadság érzését felélesztő határtalan kilátáshoz.  Persze az épített, kulturális, és szakrális örökségeket sem hagyjuk ki, melyből sokszínű programot kínálunk a kis vándoroknak! - bizakodva foglalja össze Grédics Szilárd útvonalfelelős.

 

 

A vándortáboros hét az év legzöldebb hete, hiszen a környezettudatosságra, a hatékony energiafelhasználásra is figyelmet fordít a szervező a hét során. De talán attól is zöld hétnek nevezhető, hogy összeköti a gyermekek szívét az erdővel, és természetet tisztelő, védő, folyamatait jobban értő emberként térnek haza.

 

Olasz-kapu

 

A program sikerét az is mutatja, hogy a jelentkezési lehetőség 01.25-én, hétfőn nyílt meg, de a meghirdetett helyek rövid idő alatt be is teltek. Így a későn ébredők már csak az időközben lemorzsolódó csoportok felszabadult helyeiben bízhatnak.

 

Stimecz-ház

Forrás: Egererdő Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.