FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2021-01-31

Bakonyerdő Hubertlaki Kulcsosházának fejlesztése

Környezettudatosság jegyében újult meg a Bakonyerdő Hubertlaki Kulcsosháza. A Kulcsosház szigetszerű napelemes rendszerrel és a ház vízellátásának kiegészítését szolgáló fúrt kúttal bővült.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

 

A Bakonyerdő Zrt. Bakonybéli Erdészetének kezelésében működő, tizennyolc fő befogadására alkalmas Hubertlaki kulcsosház, mely a Veszprém megyei Ugod község külterületén, az Öreg-Bakony északnyugati szegletében fekszik, 2013-ban nyerte el jelenlegi formáját.

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretében a Bakonyerdő Zrt. és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság között létrejött támogatói okiratnak megfelelően az elmúlt időszakban a Kulcsosház szigetszerű napelemes rendszerrel és a ház vízellátásának kiegészítését szolgáló fúrt kúttal bővült.

 

 

Az épülethez kapcsolódó, 2019. április 8. - 2020. június 30. közötti időszakban lezajló fejlesztés, teljes költségigénye 25.998.000 Ft volt. A felmerült költséghez az AOFK 23.000.000 Ft támogatást adott. A fennmaradó összeget a Bakonyerdő Zrt. saját forrásból egészítette ki.

A fejlesztés két ütemben zajlott. Első lépéseként 2019-ben megépült a napelemes rendszer a főépület ÉNY-i oldalán található tisztásra. Ezt követően 2020-ban további fejlesztés során 122 m mély, a talajvizet acélcsővel kizáró fúrt kút telepítési munkálatai zajlottak.

A megújuló energia felhasználása és a megtermelt energia tárolására kialakított akkumulátor rendszer biztosítja a folyamatos, egész éven át történő kihasználás lehetőségét. Az újonnan fúrt kút nagy biztonsággal biztosítja a tisztított víz folyamatos elérését.

A megvalósult fejlesztések révén, Társaságunk vendég- és kulcsosházai igazodni tudnak azokhoz - a használók által megfogalmazott -, már-már elvárt igényekhez, hogy a kényelem biztosítása mellett megmaradhasson az erdei élmény lehetősége is.

Az Ugod településhez közeli Hamuházi-réten, a Bakony rengetegében, festői környezetben megbúvó Hubertlaki kulcsosházban garantált nyugalom várja a látogatót. Számos természetközeli élménnyel és a térerőmentes kikapcsolódás lehetőségével. A falakon kívül pedig a Magas-Bakony, a Pápai-Bakonyalja és a Pápa-Devecseri-sík reménykedik abban, hogy felfedeznivalót kínálhat az arra vágyóknak. A szálláshelytől csupán 500 méterre található, bakonyi Gyilkos-tóként is ismert Hubertlaki-tó az országos Kék-túra úthálózat szerves részét képező "Kék-kereszt" útvonal mellett, pedig változatos arculatával páratlan látvánnyal kecsegteti az ide látogatókat.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.

 

Pfiffer Bútor Mór Kft

FORMANCE Kft

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

MobileForester by Woodspring

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.