FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-20

Az erdőgazdálkodás ügye is RMDSZ-es miniszterhez fog tartozni Romániában

Három miniszteri és miniszterelnök-helyettesi tisztséget is kap a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a Nemzeti Liberális Párt (PNL) által jelölt Florin Citu vezette, most körvonalazódó jobbközép kormányban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A koalícióra készülő romániai pártok vezetőinek pénteken sikerült megegyezniük a legfontosabb kormányzati és parlamenti tisztségek elosztásáról. A tanácskozás után Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke rámutatott: megteremtették a kormányzati és parlamenti stabilitás alapjait nyolc olyan év után, amelyben 12 kormánya volt Romániának.

A Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR) és a Szabadság Egység és Szolidaritás Pártjából (PLUS) összeolvadt USR-PLUS adja a másik kormányfőhelyettest és a szenátus elnökét, a PNL pedig a képviselőház elnökét.

A miniszterelnökből, két miniszterelnök-helyettesből és 18 tárcavezetőből álló kormányban a PNL-nek 9, az USR-PLUS-nak 6, az RMDSZ-nek pedig 3 minisztere lesz. RMDSZ-es vezető lesz

- a fejlesztési, közművesítési és közigazgatási,

- a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti, illetve

- az ifjúsági és sportminisztérium élén.

 

 

Hegedüs Csilla ügyvezető alelnök, az RMDSZ szóvivője az MTI-nek elmondta: a magyar érdekképviselet számára kiemelt fontosságú területek élén áll majd RMDSZ-es tisztségviselő.

"Ez egy óriási eredmény, a fejlesztési tárcánál ott van például a teljes regionális fejlesztési alap, a környezetvédelmi minisztérium hihetetlenül fontos a "Green Deal" (a klímasemleges kontinens megteremtését célzó "Európai Zöld Megállapodás") miatt, oda tartozik a vízügy és az erdőgazdálkodás is, tehát az is egy nagyon komoly tárca, és természetesen nagyon örvendünk az ifjúsági és sportminisztériumnak is" - részletezte.

A közös kormányprogram kidolgozása érdekében a hétvégén tovább folytatódnak a tárgyalások. Az RMDSZ itt négy fontos témakörre összpontosít: lesz egy külön kisebbségvédelmi rész, de prioritásként kezeli az egészségügyet, az oktatást, és a munkahelyek védelmét.

Az RMDSZ-nek járó kormányfőhelyettesi, illetve a három tárcavezetői tisztséget illetően a Szövetségi Állandó Tanács dönt a jelöltekről, várhatóan hétfő estig - mutatott rá az RMDSZ szóvivője.

A pénteki, tíz órán keresztül zárt ajtók mögött zajló tárgyalásokról már napközben kiszivárgott, hogy a korábbi napok patthelyzetét az USR-PLUS visszalépése oldotta fel, amely a hangsúlyosabb kormányzati jelenlét fejében lemondott a képviselőház elnöki tisztségéről, így a tisztséget minden bizonnyal Ludovic Orban PNL-elnök tölti majd be.

Az USR-PLUS-hoz kerül egyebek mellett az igazságügyi, az európai alapokkal foglalkozó, a gazdasági és a közlekedési minisztérium.

A külügyi, belügyi, védelmi, pénzügyi és - a gazdasági minisztériumról leválasztandó - energiaügyi tárca vezetőjét a PNL jelöli.

A PNL-nek csaknem 29, az USR-PLUS-nak több mint 17, az RMDSZ-nek pedig 6,5 százalékos politikai súlya lesz a hétfőn összeülő új román parlamentben, a koalíciónak így - a kisebbségi frakció szavazataival együtt - mintegy 56 százalékos támogatottsága lehet a parlamentben.

Forrás: MTI

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.