FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-11

A Vándorbölcső mozgalom

A Vándorbölcső mozgalom egy magyar kezdeményezésű, nemzetközi hagyományőrző-szociális mozgalom, mely fabölcsők adományozásával kisközösségeket ösztönöz arra, hogy a gyermekeket vállaló családoknak kiemelt figyelmet szenteljenek.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A Vándorbölcső mozgalmat az id. Czotter Ferenc által 1978-ban alapított Ágymester Manufaktúra cég indította 2012-ben azzal a céllal, hogy felelevenítse azt a régi hagyományt, amikor a kisbabákat még bölcsőkben ringatták és a kiságyak több nemzedéken keresztül családról családra jártak. Az ötlet a cég tulajdonosától, Czotter Andrástól származik, akinek egy - az édesapja, Czotter Ferenc által vörösfenyőből készített - bölcső volt az első kiságya, amely azóta is vándorol a családon és a baráti társaságon belül.

Az ötlethez 2012-ben csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, akikkel közösen hat vándorbölcsőt adományoztak különböző közösségeket képviselő szervezeteknek, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak a kiságyak vándoroltatásáról. A bölcsők minden családnál pár hónapot töltenek, amíg az a kisbabának kényelmes, majd közvetlenül vagy sorsolás után továbbadják egy másik családnak, ahova épp újszülött érkezik.
Az átadás köré egyes szervezetek eseményeket: ünnepségeket, bölcsőklubokat szerveznek, ily módon a bölcsők a kapcsolatok erősítésének és a közösségteremtésnek is az eszközei.

A mozgalom népszerűségének köszönhetően 2015-ben útjára indultak bölcsők a határokon túl is:

 

Erdélyben Csángóföldön, Székelyudvarhelyen, Kolozsvárott, Nagyváradon, Böjte Csaba gyermekotthonaiban, Nagybányán, Csíksomlyón, Fogarason, Aradon, Kalotaszegen, Széken, Marosvásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Mérán, Székelyszentkirályon. Szatmárnémetiben, Madéfalván, Székelykevén, Nagyszalontán, Csíkszentmártonban, Kolozsban, Lészpeden, Csernakeresztúron, Bánffyhunyadon, Datkon, Érmihályfalván és Csíkszeredán. Délvidéken Ludason, Maradékon és Szabadkán, Felvidéken Dunaszerdahelyen, Gombaszögön, Gútán és Királyhelmecen és Maradékon, Drávaszögben (Horvátország) valamint Kárpátalján.

További bölcsők vannak Dániában, Belgiumban, Angliában és Írországban, Ausztriában, Svájcban, Luxemburgban, Portugáliában és Csehországban - kint élő magyar közösségeknél.


Képünkön a 76. Vándorbölcső

Összesen már több mint kilencven bölcső vándorol a Kárpát-Medencében és szerte Európában.  A magyarországi mozgalom nyomán 2018-ban elindult a Székelyföldi Vándorbölcső Program is.

 

Amennyiben vándorbölcsőt szeretne, belföldön keresse a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalmat, náluk lehet pályázni az Ágymesterek részéről a szervezetnek adományozott bölcsők valamelyikére.

 

Vállalati Vándorbölcső program

 

A hazai vállalatok és szervezetek családbarát működését támogató termékeink a vándorbölcsők. Kedves, szép, masszív, biztonságos és igazi fa talpas bölcsők, amelyek a programba bekapcsolódó szervezetek tulajdonába kerülnek, és évtizedekig vándorolhatnak családról családra, mindig éppen oda, ahol gyermek született.

Jót tesz a babának, anyának, apának, ezért a saját munkatársai számára bölcsőt vásárló vállalatoknak is. A visszajelzések alapján a cégek fiatal, családos munkavállalói körében ez az egyik legnépszerűbb belső CSR program.

 

Eddigi nagyobb partnereink az Egis, a Hungaropharma, a Tesco, az Agrárminisztérium, civil partnerünk a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom.

 

Forrás: Vándorbölcső

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.