FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-09

Így lesz kreatív karácsonyfád néhány gallyból

Csupán néhány, főként a kertből összegyűjthető alapanyag, valamint egy STIHL barkácseszköz kell ahhoz, hogy minden kreativitásunkat latba vetve egy teljes mértékben fenntartható és igazán látványos karácsonyi dekorációt készítsünk.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Barkácsolásra fel!

 

Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a fenntartható megoldások, amik karácsony közeledtével is mind hangsúlyosabbá válnak. Ráadásul az adventi időszak sokak számára egyet jelent a kézműveskedéssel, kreativitásuk megélésével. Ebben nyújt segítséget a STIHL egy rendhagyó, környezetbarát és igazán ötletes inspirációval, amelyet Beh Mariann kertápolási szakértő vezetésével december elsején egy online workshop keretében hazánk vezető DIY és dizájner bloggerei már tesztelhettek is.

 

A végeredmény nem csak tökéletes dekorációs elem lehet a nappaliban, de nagyobb méretben elkészítve a klasszikus karácsonyfát is kiválthatjuk vele. Ráadásul az alap "fenyőfát" a díszek segítségével saját ízlésünkre tudjuk szabni, így minimalistára, skandináv stílusúra is kialakíthatjuk, de élénk színekben is pompázhat.

DIY-karácsonyfa négy lépésben

 

Az újhullámos karácsonyfa elkészítéséhez egy kisebb fatörzsre, néhány gallyra, fa- esetleg pillanatragasztóra, fúróra vagy vésőre, illetve egy STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágóra van szükség.

 

Első lépésként az ágvágóval vágjunk le egy szeletet egy szélesebb faágból, amely tökéletes alapja lehet a karácsonyfának! Az eszközzel daraboljuk fel különböző méretűre a vékonyabb gallyakat is!

Ezt követően fúróval, vagy vésővel kisebb lyukakat kell fúrnunk a gallyak közepére, valamint a talapzatba is. Fa- vagy pillanatragasztó segítségével elsőként a törzset megjelenítő hurkapálcát rögzítsük, majd egyesével erre húzzuk rá a legnagyobbtól a legkisebbig a gallyakat! Forgassuk úgy, hogy minden irányból jól látható módon kialakuljon a fenyőforma!

 

Végül nincs más hátra, minthogy egészen könnyű kiegészítőkkel ékesítsük az alternatív karácsonyfánkat! Törekedjünk arra, hogy olyan apró dekorációk kerüljenek rá, amelyek valóban pár gramm súlyúak, díszítés során pedig egyenlítsük ki a súlyokat, így a fa stabilitását is meg tudjuk őrizni. Dekorációs boltokban beszerezhető egészen pici, ledes fényű izzósort vezessünk fel rá, utolsó mozzanatnak pedig akár kétoldalú ragasztó segítségével is rögzíteni tudjuk a csúcsdíszt, amely valóban koronája lehet frissen barkácsolt karácsonyfánknak.

További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!


A STIHL-ről

A Stihl International GmbH mezőgazdasági, erdészeti és kerti gépek gyártásával, forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. 1926-ban alapították, máig 100%-ig családi kézben van, jelenleg több mint 160 országban képviselteti magát. A magyar leányvállalat, az Andreas Stihl Kft. 1991 óta van jelen Magyarországon, ma már 300 szakkereskedéssel és 140 szakszervizzel. Az Andreas Stihl Kft. a motorfűrész és benzinüzemű fűkasza szegmensében, valamint a motorfűrész-vezetőlemezek és -láncok értékesítési területén piacvezető.

A vállalat a STIHL Timbersports nemzetközi sportfavágó versenysorozat névadó szponzora is.

(x) Andreas Stihl Kft.

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.