FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari és erdészeti gépek -> WOODTECH CSOPORT Kft
Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-09

Klímakonferencia ökológiai lábnyomát csökkentették faültetéssel

A Budapest Climate Summit szervezője, a White Paper Consulting a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen december 9-én 30 facsemete ültetésével csökkentette az október elején tartott, fenntartható fejlődés tematikájú exkluzív szakmai konferencia ökológiai lábnyomát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A városi környezetet jól tűrő, őshonos hárs- és juharcsemeték a Pilisi Parkerdő Városierdő-fejlesztési Programjának keretében megújult XIX. kerületi Kúttói-parkerdőbe kerültek.

 

Az idén október 9-én első alkalommal, Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter fővédnöksége alatt megrendezett Budapest Climate Summit konferencián Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, magasrangú kormányzati és európai uniós tisztviselők, innovatív technológiai megoldások fejlesztői, valamit a terület elismert kutatói vitatták meg a fenntartható fejlődés hazai és nemzetközi vonatkozásait a 2050-es klímacélok tükrében.

Az eseményen előadóként vett részt a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese, Dr. Csépányi Péter, aki októberi előadásában hangsúlyozta, az erdőre nem csak úgy kell gondolnunk, mint az éghajlatváltozás miatt veszélyben lévő értékünkre, hanem sokkal inkább úgy, mint a klímaváltozás kihívásaira választ adó potenciálra, hiszen az erdő az éghajlatváltozás elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze. Ennek egyik fontos eleme az erdőterület és a zöldfelület növelése, ami nemcsak a településeken kívüli mezőgazdasági területeken, hanem a városokban is megvalósulhat, részben erdőtelepítésként, illetve a fásított területek - parkok, fasorok, ligetek stb. - arányának növelésével.

 

 

A Budapest Climate Summit szervezői szerdán e gondolatok gyakorlati megvalósításának egy lépésével - a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen - 30 darab hárs- és juharcsemetét ültettek el a XIX. kerületi Kúttói-parkerdő területén, amelyet a Pilisi Parkerdő a XIX. kerületi önkormányzattal együttműködésben 2019-ben egy balesetveszélyes, szemetes, leromlott állapotú, bozótosnak ható erdőből alakított át parkerdővé.

Pánczél Andrea, a White Paper Consulting ügyvezetője elmondta, hogy a Budapest Climate Summit szervezése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak. Így például minimálisra csökkentették az újrahasznosított papíralapú marketing anyagok használatát. A konferencia résztvevői által fogyasztott ételek alapanyagai maximum 100 km távolságból érkeztek.

 

 

A pandémiás helyzet miatt idén kevés külföldi előadó és résztvevő érkezett, ezért a repülő utak miatti széndioxid kibocsátás az átlagnál kisebb volt, ennek ellenére a konferencia lebonyolítása együtt járt bizonyos mennyiségű károsanyag kibocsátással, amelyet a fák ültetésével szeretnénk semlegesíteni - tette hozzá Pánczél Andrea.

A konferencia ökológiai lábnyomának csökkentését kifejező szimbolikus faültetés egyben gyakorlati és példaértékű, a Pilisi Parkerdő Zrt. reméli, hogy minél több tudás és kompetencia talál a mostanihoz hasonlóan kapcsolatot a gyakorlati klímavédelemmel.

Forrás: Parkerdő Zrt.
(SZ: MM)

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.