FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-12-08

Lelket is melegít a szociális tűzifa

Karácsonyra már minden házban ropoghat a tűz Kaposszerdahelyen. A somogyi kistelepülésen megkezdték a szociális tűzifa kiszállítását. Átlagosan két köbméter jut egy-egy háztartásba, amely sok családnak komoly segítséget jelent.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Szerdán reggel megállás nélkül pakolták a méteres fákat a kaposszerdahelyi közmunkások. Az önkormányzat traktorára egy pótkocsit szereltek fel, amely több köbméternyi tüzelőt képes szállítani. Elsőként a Rákóczi utca felé vették az irányt, s Bogdán Erzsébet házánál álltak meg. A nyugdíjasnak mindössze pár léc, hulladék fa árválkodott az udvarán, nagyon örült a két köbméternyi tüzelőnek. - Nagy segítség ez a fa, nem nagyon volt már mivel fűteni, a kis nyugdíjamból nem sok marad, ha kifizetem a gyógyszereket és a rezsit - mondta az asszony. Hozzátette: csak fával fűt, nincs gáz a házában, a főzést is palackról oldja meg.

 

- Fiúk, ezt ketten vigyétek, kell még az erő mára - kiabálta a közmunkások brigádvezetője, mikor egy ölnyi fát próbáltak a kocsiról letenni. A településen élőkhöz 55 köbméternyi tüzelő érkezik csaknem egy millió forintból, amelyet a szociálistűzifa-pályázaton nyertek. - Idén pár köbméterrel kevesebbet kaptunk, de ennek is nagyon örülünk - mondta Prépost László polgármester. Hozzátette: a legnehezebb helyzetben lévő 31 család között osztják szét. A képviselőkkel közösen határozták meg, hogy kikhez kerüljön a tüzelő.

 

A szállítást és a kiosztást az önkormányzat finanszírozza. - Van láncfűrészünk, és ha valakinek szüksége van segítségre a fa feldarabolásában, akkor számíthatnak ránk - jegyezte meg a polgármester.

Kiemelte: szerették volna, ha karácsonyra minden háztartásba megérkezik a téli tüzelő, hogy legalább az ünnepekkor ne legyen gondjuk a lakosoknak a tűzifára. Ajándékcsomaggal is kedveskedik az önkormányzat az ünnepek előtt a kaposszerdahelyieknek.

 

Karácsonyig megérkezik

 

Csaknem négyszázmillió forint értékben jut szociális tüzelő a somogyi rászorulóknak.

 

A megyében 221 önkormányzat részesült szociálistűzifa-támogatásban, összesen 387,8 millió forint összegben. A legtöbb tüzelő a Sefag Zrt.-től érkezik. Idén Nagybajom nyerte el a legnagyobb összeget szociális tűzifára. 8,4 millió forintból vásárolhatnak 414 köbméter téli tüzelőt.

 

A megyében a legkevesebb támogatást, 76 200 forintot a negyvenhét bejelentett lakosú Kára kapta. A szociálistüzelőanyag-program 2011 óta működik, idén 5 milliárd forintot biztosít a kormány az ötezernél kisebb lélekszámú településeken élők megsegítésére. Legkésőbb 2021. február 15-éig osztják ki a rászorulók részére a tüzelőt, de a legtöbb önkormányzat úgy időzíti, hogy a tűzifa a karácsonyi ünnepek előtt már a lakosok fáskamrájába legyen.

 

Forrás: SONLINE

 

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.