FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-30

Sopronban lesz a közgáz TDK 2021-ben

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara kapta meg a 2021. évi Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának rendezési jogát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A tudományos diákköri tevékenység a felsőoktatásban zajló tehetséggondozás törvényben is rögzített formája, a TDK-műhelyek kutatási eredményeinek országos seregszemléje a kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK), mely a hazai felsőoktatás egyik legrangosabb rendezvénye. Az OTDK 16 szekcióban zajlik, melyek közül az egyik legnépesebb a Közgazdaságtudományi Szekció. 

A 2021. április 22-24. között megrendezésre kerülő eseményen a közgazdász képzőhelyek hallgatói az egész Kárpát-medencéből, hazánkból és a határon túlról is képviseltetni fogják magukat, várhatóan 40-45 tagozatban 300-400 dolgozatot fognak előadni, megvitatni és értékelni. Ezért elmondhatjuk, hogy 2021. tavaszán Sopron lesz az egyetemi közgazdászképzés fővárosa

 

 A pandémia miatt nagy a bizonytalanság, hogy lesz-e visszaesés, az elmúlt két OTDK-n, 2017-ben és 2019-ben is mintegy 360 dolgozat került bemutatásra. A bizottságokban a felsőoktatásban részt vevő oktatók krémje képviselteti magát. Emellett középiskolásoknak is lesznek párhuzamosan szakmai foglalkozások. A megnyitó- és záróünnepség, valamint tagozati ülések mellett több kötetlen programra is sor kerül a tervek szerint, így közösségi és sportprogramok is lesznek a rendezvényen. Összességében 800 embert érint ez a konferencia, mely egy nemzeti szintű, magas rangú rendezvény lesz, amit az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Sopron Megyei Jogú Város is támogat. 

 

 

 A Soproni Egyetem fontos küldetése a fenntarthatóság megjelenítése úgy a tudományos kutatásokban és az oktatásban, mint a mindennapokban. Ezért a rendezvényt is a "zöld gondolat" mentén szervezik meg.  

A covid-helyzet a konferenciára is hatással van. Az OTDT őszi döntése alapján a 2021. évi 35. OTDK szekciói online formában kerülnek megrendezésre. Erre eddig nem volt példa, így egy merőben új helyzettel szembesülnek a szervezők. Az online forma abban a tekintetben biztosan "zöld" lesz, hogy az utazások nem növelik az ökológiai lábnyomot. Ez a forma azonban sajnálatos módon a konferencia-érzés és élmény megélését is nehezíti. Az Egyetem célja, hogy az esemény a "soproni" online térben is megőrizze a hagyományos konferenciák értékeit. Az online lehetőségek kiaknázása mellett bíznak benne, hogy a konferenciák inspiráló, egyedi, alkotó légkörét is át tudják menteni a szekcióüléseken, kötelező szakmai programokon túl is, hogy a virtuális soproni látogatás maradandó élmény legyen.   

Forrás: Soproni Egyetem

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.