FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-19

Új pályázat a hátrányos helyzetű települések cégeiért

Megjelent a Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása című, összesen 5 milliárd forint keretösszegű felhívás.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A GINOP 1.2.9-20 kódszámú pályázatra a szabad vállalkozási zónák területén működő vállalkozások jelentkezhetnek várhatóan 2021. januártól.

 

"A magyar települések több mint harmada, mintegy 1200 település úgynevezett szabad vállalkozási zónákban - gazdaságilag leszakadt területeken - található, ami a lakosságot tekintve közel 2 millió magyart érint. Számítunk ezekre a településekre és az itt működő vállalkozásokra, amelyek segíteni tudnak az ország működésben tartásában. A Belügyminisztériummal közösen kidolgozott felhívásunk célzottan segíti ezeket a vállalkozásokat dolgozóik megtartásában és új munkahelyek teremtésében" - mondta  György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár. 

 

A kormány felmérése szerint további 162 olyan település van hazánkban, amelyeknek még intenzívebb támogatásra van szüksége. A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programba és a Felzárkózó Települések Programba tartozó falvak vállalkozásai, szociális szövetkezetei így kiemelt segítséget kapnak.

 

A pályázó vállalkozások 70 százalékos támogatási intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek, amelyet elsősorban új eszközök, gépek beszerzésére, valamint ingatlanfejlesztésre, munkabérre, alkalmazottaik képzésére, IT fejlesztésre fordíthatnak.

 

"Annak érdekében, hogy a támogatások az eddig el nem ért vállalkozásokhoz is eljussanak, ezzel a forráshoz jutó cégek köre bővüljön, csak olyan vállalkozások pályázhatnak, amelyek korábban nem részesültek támogatásban technológiafejlesztésre, innovációra vagy digitalizációra fordítható (GINOP 1-2-3-as) támogatásban" - hangsúlyozta György László.

 

A pályázaton kifejezetten a legkisebb méretű vállalkozások, mikro- és kisvállalkozások vehetnek részt. A célcsoport beruházási igényeihez igazodva, - míg az EU-s pályázatok a nagyobb projektméretet preferálják -, jelen felhívásban a támogatás összege 2-10 millió Ft között alakul, illetve a 162 településen akár 60 millió forint is lehet. Emellett eddig példa nélküli módon, a projekt-előkészítés és a projektmenedzsment is elszámolható, hogy ennek költsége se a cégeket terhelje. A felhívás ágazati korlátozás nélkül kerül meghirdetésre, a termelő cégeken túl a kereskedelmi és szolgáltató, építőipari szektorokban működő vállalkozások is jelentkezhetnek.

 

A Kedvezményezett Települések Gazdaságélénkítő Programba és a Felzárkózó települések Programba tartozó falvak vállalkozásai, szociális szövetkezetei előminősítési folyamatban vesznek részt, amely során az ITM háttérintézménye, az IFKA munkatársai segítik a vállalkozásokat (https://ifka.hu/). A pályázatírás költségeit, adminisztratív terheit is átvállalja az állam, hiszen a járvány idején elemi fontosságú, hogy a vállalkozások minden szükséges támogatást megkapjanak terveik megvalósításához.

 

Forrás: ITM Sajtó

 


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.