FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Faipari, bútoripari és erdészeti cégek adatbázisa -> FATUDAKOZÓ
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni! Mátyás Fakereskedo Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-11-04

Digitális tanösvény a Tőserdőben

A természetben barangolva rengeteg érdekesség mellett elhaladunk anélkül, hogy észrevennénk, vagy felkeltené kíváncsiságunkat. Egy új mobilalkalmazás segítségével most játék és kalandozás közben ismerhetjük meg egy kicsit jobban a természetet és Magyarországot.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Unger Tamás

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 12 digitális tanösvénnyel indította útjára a Digitális Vándor applikációt, amely a jövőben folyamatosan bővülni fog. Hazánk összes nemzeti parkjában találhatunk e-tanösvényt, így a Kiskunsági Nemzeti Parkban is.

A Digitális Vándor applikáció ingyenesen tölthető le a Google Play vagy App Store áruházakban és offline is használható az e-tanösvényeken. A digitális technológia segítségével a látható világ mögé nézhetünk, megtudhatjuk, milyen titkokat rejt a természet. Így teszi teljessé a természetjárást telefonunk.

 

A Kiskunsági Nemzeti Parkban elsőként Lakiteleken, a Tőserdőben lévő Kontyvirág tanösvényt tettük digitálissá. A digitális tanösvény nagyrészt a meglévő, kitáblázott tanösvény útvonalát követi, de a végén érdemes figyelni az applikációban az útvonalat, mert az utolsó szakaszon letér a táblázott útvonalról.

Hogyan működik és miért érdemes a digitális tanösvényt követni?

 

Töltse le az applikációt és válassza ki a tanösvényt, amin kirándulni szeretne. Esetünkben ez a Kontyvirág tanösvény. Ezután utazzon el a tanösvényhez, a kezdőponton indítsa el az applikációt és kövesse az útvonalat.

 

A digitális tanösvény állomásról állomásra kérdésekkel, feladatokkal várja, hogy felfedezzük. A helyes válaszért természetesen nem marad el a jutalom: videók, madárhangok, 3D és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok teszik még izgalmasabbá túránkat. Minden ösvény meglátogatásával digitális jelvényeket gyűjthetünk az elvégzett feladatokért cserébe.

Tapasztalatból mondjuk, rendkívül ösztönző hatású a gyereknél, ha úgy hívjuk őket kirándulni, hogy a mobilt is használhatják közben. Hirtelen megugrik ilyenkor a kirándulási kedv! Ezzel az innovatív megoldással sok gyereket sikerül rávenni arra, hogy minél több időt töltsön a természetben, miközben a látásmódjukat, a tudásbázisukat is fejleszteni tudjuk.

 

Jelenleg tizenkét digitális tanösvény várja a látogatókat országszerte, de a Digitális Vándor hivatalos átadóján elhangzott: jövő nyárra az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tervei szerint jócskán bővülni fog az e-tanösvények száma. Jelenleg hazánk mind a tíz nemzeti parkja ajánl egy-egy tanösvényt, ezen felül a Gellérthegyen időutazáson vehetünk részt, és Budapest második kerületében pedig a Móra Könyvkiadónak köszönhetően Vuk kalandjainak járhatunk utána.

 

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság is bővíteni fogja digitális útvonalai körét 2021-ben.

Forrás: KNP

FATÁJ kiegészítés:

Kis keresgélés után rátaláltunk a szallas.hu portál közelmúltban készült összeállítására, melyben hazánk ismert és rejtett tanösvényeinek gyűjteményét tárják az érdeklődők elé. Több mint 300 tanösvényt sikerült térképre helyezniük.


Fotók: Martin Edit


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.