FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Faipari gépek -> Stonewood Kft
Weitzer Parkett Kft
FORMANCE Kft
Mátyás Fakereskedo Kft HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-09-04

Sopront választották a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum székhelyéül

Július elsejével megalakultak az agrárszakképzési centrumok. Az új oktatási egység az Agrárminisztériumhoz tartozó intézményekből formálódik. Összesen öt ilyen központot hoztak létre, közöttük a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrummal, amelynek a székhelye Sopronban lesz.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Hoczek László, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója

A központokat a 2019-ben megjelent szakképzésről szóló törvény értelmében hozták létre. Ez ugyanis előírja, hogy a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek centrummá kell szerveződniük - mondta el a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója Mozaik című műsorunkban. Hoczek László egyben a Kisalföldi ASzC Roth Gyula Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója is.

 

- Az Agrárminisztérium döntésének megfelelően 5 centrumba szervezték ezt a 61 feladatellátási helyet az ország területén - osztotta meg velünk Hoczek László. - Így alakult meg a soproni székhelyű Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum is. Ez a központ Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém és Fejér megyéket foglalja magában. Ezen a területen 12 olyan intézmény található, amelyek a centrum égisze alatt működnek tovább - fejtette ki.

 

Az érintett intézmények technikumok és szakképző iskolák. Ez megfelel annak az általános elvnek, amelyet valamennyi képzés vonatkozásában megvalósítanak. Ennek értelmében az 5 éves képzés a technikumhoz kapcsolódik. Ez egy magasabb színvonalú érettségit adó oktatási forma, amely lehetővé teszi a főiskolai, vagy egyetemi továbbtanulást a diákok számára. Emellett választhatják a fiatalok a hagyományos 3 éves szakképzési formát is.

 

Az Agrárszakképzési Centrum létrehozása nem jelenti az intézmények önállóságának megnyirbálását. A centrumok az összefogást megtestesítve számos esetben segíthetnek a társult intézményeknek, így a pályázatokban is rugalmasabban, valamint hatékonyabban tudnak részt venni.

 

- Végre az iskoláknak azzal kell foglalkozniuk, ami a feladatuk: a szakképzéssel - szögezte le a főigazgató. - Ebben olyan szakmai és partneri programokat, valamint képzési formákat kell találnia az intézmény vezetőségének, amelyek megfelelnek a szakképzés igényrendszerének. Hatalmas könnyítés számukra, hogy a centrum átveszi a gazdálkodással kapcsolatos feladatokat. Ez azért is fontos, mert nem biztos, hogy minden intézmény egyformán tudja a maga gazdasági erejét érvényesíteni a méretéből adódóan - világított rá.

 

A nagyobb távolságok dacára is rendszeresen értekeznek az Agrárszakképzési Centrumok az oktatási intézményekkel, mivel online és személyes találkozókra is lehetőségük lesz.

Forrás: SopronMédia

 

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.