FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-08-19

Az ország kenyere biztosított. Kitüntetések március 15. és augusztus 20. alkalmából.

Magyarország sorsát nemcsak a támogatások mennyisége és a termőföld minősége határozza meg, hanem azok a dolgos kezek, amelyek minden nap megművelik a földeket - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az államalapítás és államalapító Szent István ünnepe alkalmából megtartott rendezvényen, hétfőn Budapesten, ahol 138 fő részére adott át elismerést.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

A miniszter beszédében kiemelte, Szent István ünnepe alkalmat ad arra, hogy visszatekintsünk múltunkra és nagy elődeink erejéből merítsünk bátorítást. Államalapító királyunk, az ezeréves államiság, a keresztény kultúra és a magyar történelem olyan valóságosnak hat, mint a frissen sült kenyér illata.

 

 

Nagy István szerint talán nincs még egy olyan nemzet a világon, amely úgy kötődne a kenyérhez, mint mi, magyarok.  Hozzátette: hála hazánk nagyszerű adottságainak, az itt élők szorgos munkájának és kitartásának, ezen a földön soha nem volt probléma a mindennapi kenyérhez szükséges búza megtermelése. A jó kenyér titka a hozzáértő munkán túl a jó minőségű gabona és az abból készült kiváló liszt. Az itthon termelt búza és liszt minőségét tekintve bárhol megállja a helyét a világban - emlékeztetett a tárcavezető.

Kifejtette: most nemcsak Szent Istvánt, az államalapítást, az alkotmányosságot, s az új kenyeret ünnepeljük, hanem azokat a kitüntetetteteket, akik kitartásukkal, szorgalmukkal példát állítanak elénk. A kormány számít az ágazat szereplőinek tudására, tapasztalataira az agrárium fellendítésében, a vidék megerősítésében. Ehhez az országépítő munkához ugyanis nélkülözhetetlenek a magasan képzett, hivatásuknak élő szakemberek. Dolgozzunk együtt továbbra is Magyarország gyarapodásán - hangsúlyozta az agrárminiszter.

Az ünnepi eseményen összesen 138-an vehettek át elismerést, az erről készült képek itt tekinthetők meg.

 

Alábbiakban az erdőgazdálkodásban vagy ahhoz kapcsolódó területen tevékenykedők láthatóak.

 


 

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából

(Idén tavasszal a díjak átadási ünnepe elmaradt, ezt most lehettt pótolni.)

 


 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke
a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést adományozta

 

Dr. Jámbor László a soproni TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója részére, a Soproni Parkerdő fejlesztése, valamint a Soproni-hegység fenyveseit érintő szúkárosodott területek újraerdősítése érdekében végzett eredményes munkája elismeréseként.

 

 

Keszi László, a Mecsekerdő Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója részére, az erdőművelés iránt elkötelezett, az erdővel kapcsolatos tudományos és gyakorlati kutatásokat is segítő és inspiráló szakmai pályája elismeréseként.

 

 


 

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta

 

Fiedler Gáborné, a Pilisi Parkerdő Zrt. főkönyvelője részére, pénzügyi-számviteli területen folytatott több évtizedes, példaértékű munkája elismeréseként.

 

 

Guzsik Alfréd, az Ipoly Erdő Zrt. fővadásza, az Országos Magyar Vadászkamara Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezetének hivatásosvadász alelnöke részére, a börzsönyi és cserháti vadgazdálkodás területén folytatott négy évtizedes, magas színvonalú munkája elismeréseként.

 

 


 

Agrárminiszter Úr a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díj címhasználat meghosszabbításáról szóló oklevelet adományozta

 

A Mecsekerdő Zrt. részére. A vállalat 2016-ban pályázta meg és nyerte el a Magyar Agrárgazdasági Minőség Díjat. Tevékenysége erdészeti és egyéb erdőgazdasági tevékenység. A díjat a vezérigazgató: Ripszám István vette át.

 

 


 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozta

 

Dr. Páll Miklós, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott erdőművelési osztályvezető-főmérnöke részére, több évtizedes innovatív erdőfelújítási, vadgazdálkodási munkájáért, a nagyüzemi csemetetermelés terén elért eredményeiért.

(Kitüntetését később veszi át, az eseményre nem todott elmenni.)

 

 


 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta

 

Eisenreich Jenő, a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. nyugalmazott vadászati és idegenforgalmi főfelügyelője részére, az erdő- és vadgazdálkodás területén végzett kiváló munkájáért, a természetes erdőfelújításokban elért eredményeiért.

 

 

Krójer Antal, az Északerdő Zrt. Bánhorváti Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott műszaki vezetője részére, a természetközeli erdőgazdálkodást szolgáló erdőművelési-fahasználati irányelvek és technológiák alkalmazása és fejlesztése terén végzett kiváló munkájáért.

 

 

Somlai Dénes, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, az erdőfelújítások, -ápolások, nevelővágások terén végzett munkájáért, a kötélpályás fakitermelési rendszer helyi bevezetéséért.

 

 

Szmetana Mihály, a Pilisi Parkerdő Zrt. Pilisszentkereszti Erdészetének nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, közel öt évtizedes kimagasló szinten végzett erdőgazdálkodási tevékenységéért.

 

 


 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta

 

Imre Ferenc, az IPOLY Erdő Zrt. nyugalmazott kereskedelmi vezetője részére, több mint négy évtizedes kiemelkedő szakmai munkásságáért, innovatív vezetői tevékenységéért.

(Az elismerést később veszi át.)

 

Kronekker József, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója részére, közel négy évtizedes a fenntartható erdőgazdálkodás érdekeit szem előtt tartó magas színvonalú munkájáért.

 

 


 

Az államalapítás és az Államalapító Szent István ünnepe, augusztus 20-a alkalmából

 


 

Agrárminiszter Úr Fleischmann Rudolf Díjat adományoz

 

Dr. Kapusi Imre, az Erdészeti Tudományos Intézet nyugalmazott állomásigazgatója részére, a nemes nyár, fehér fűz, szil egyes fajtáinak nemesítésében végzett munkájáért, szelekciós erdősítési kísérleteiért.

 

 


 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Arany fokozatát adományozza

 

Czók József, az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, a Csatarét, Órita és Égerbokor elnevezésű erdőterületek végvágásainak és felújításainak irányításáért, terméketlen, kopár területek beerdősítésében végzett munkájáért.

(Az elismerést később veszi át.)

 

Kis Harda István, a Felső-Hegyköz Mezőgazdasági Termelőszövetkezet nyugalmazott erdésze részére, az erdőfelújítás és erdőgazdálkodás területén hosszú évtizedeken át végzett lelkiismeretes munkájáért, fűrészüzem-vezetőként ellátott tevékenységéért.

(Az elismerést később veszi át.)

 

Mitró János, az Északerdő Zrt. nyugalmazott fahasználati előadója részére, az elhanyagolt középkorú sarjeredetű erdőállományok átalakításában, a legeltetett erdei tisztások beerdősítésében ellátott munkájáért.

(Az elismerést később veszi át.)

 

Dr. Szabó József, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense részére, a korszerű operációkutatási és az elemi mozdulatidők mérésének módszerek terén végzett kimagasló oktatói, kutatói tevékenységéért.

(Az elismerést később veszi át.)

 


 

Dr. Nagy István miniszter úr az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozza

 

Dr. Baráth László, a Zalaerdő Zrt. nyugalmazott igazgatási osztályvezetője részére, erdészettörténeti kutatásokban, szakma és helytörténeti kiállítások rendezésében, kiadványok szerkesztésében végzett áldozatos munkájáért.

 

 

Csőke Pál, a Nyírerdő Zrt. nyugalmazott erdészeti igazgatója részére, a Debreceni Nagyerdő állomány és a Tiszalöki Arborétum rekonstrukciója, valamint a környezettudatos nevelés terén elért eredményeiért.

 

 


 

Agrárminiszter Úr az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatát adományozza

 

Kolozsvári Ákos, a Budapest Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal nyugalmazott gazdasági elnökhelyettese részére, az erdőgazdálkodásban, erdőrendezésben és az agrár-igazgatásban végzett kimagasló munkájáért.

 

 

Kovács Barna, az Északerdő Zrt. Hernádvölgyi Erdészeti Igazgatóságának nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, négy évtizeden keresztül a Cserehát erdőgazdálkodásában végzett elhivatott tevékenységéért, életútja elismeréseként.

 

 


Forrás: kormany.hu
Fotó: Pelsőczy Csaba
Szerkesztette: Mőcsényi Miklós

Megjegyzés:

 

(Szerkesztői észrevétel: Elnézést kérek, de a a szólító listát a közepe felétől nem tudtam összenézni az elismerésben részesültek képeinek sorával. Elvesztettem a fonalat. Sokakat nem ismerek, minden ilyen alkalommal van aki nem tud elmenni a díjat átvenni, de a neve szerepel a "szólító" listában, a képek között persze nincs ott, van aki helyett más veszi át, stb. A képekhez pedig nincs megnevezés, pedig legalább a fájlnevekbe bele lehetett volna írni az elismerést átvevő személy vagy cég nevét.

Minden esetre a közzététel után hamarosan kaptam segítséget kollégáktól amit köszönök. Átvezettem. Remélem, hogy minden névhez a megfelelőkép tartozik.

A közvetlenül érintettek és közeli ismerőseik nyilván felismerik majd a fotókról a díjazottakat. Ha bármi hiba lenne, köszönettel veszem a javítást a miklos.mocsenyi@fagosz.hu címre.)

 

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.