FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-07-21

Szálláshely bővítés Rudolftanyán

Az Egererdő Zrt Parádfürdő Erdészetének parádsasvári erdőtömbjében, Rudolftanyán átadták a korábban létrehozott kerékpáros központ szálláshely bővítését ma.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Az Egererdő Zrt. turisztikai fejlesztései nagymértékben hozzájárultak, hogy a Mátrába látogatók komplex szolgáltatáshoz jussanak. Felejthetetlen, egyedi, aktív kikapcsolódást nyújtanak az egész családnak.

 

A Rudolftanyán lévő kerékpáros központ. A tetőtérben lévő korábbi matracszállást fejlesztették több önálló fürdőszobás szobákká.

 

Dobre-Kecsmár Csaba (Egererdő Zrt. vezérigazgató): Nagy szeretettel köszöntök mindenkit az Ergererdő Zrt. Parádfürdő Erdészetének parádsasvári erdőtömbjében, Rudolftanyán. Az Egererdő Zrt. 2012-ben mert nagyot álmodni és kapcsolódva a kormány által meghirdetett Bejárható Magyarország Programhoz, lefektettük az erdei ökoturisztikai hálózat alapjait. Akkor még úgy gondoltuk, hogy sikerül egy nagy pályázat keretében megvalósítani mindazt, amit elképzeltünk. Aztán az élet úgy hozta, hogy sok kis pályázatból sikerült ezt megoldani.

E folyamatnak része volt indító beruházásként innét nem messze, Gyöngyössolymos külterületén a Mátravasút szalajkaházi végállomásánál az egykori munkásszálló Szalajkaház felújítása. Ezt követte az Egererdő Zrt. mátrai területének nógrádi részén a Bátonyterenyei Erdészetnél a fenyvespusztai munkásszálló erdei turisztikai központtá megújítása. Utána jött a sorban a rudolftanyai épület felújítása, a Természetjáró Szövetséggel közös pályázatnak köszönhetően. Akkor kerékpáros turisztikai központot álmodtunk ide Rudolftanyára, az egykori munkásszálló, majd szakszervezeti üdülő helyére.

Már akkor tudtuk, hogy e fejlesztés a kerékpáros centrumnál nem fog megállni, hiszen az akkori pályázati lehetőségek csak matracszállást tettek lehetővé a tetőtérben. Viszont igyekeztünk olyan megoldást választani, hogy később e beruházást folytathassuk. Így mára a tetőtérben a matracszállás helyén külün fürdőszobás szobák vannak, ami jobban illeszkedik a hozzánk érkező turisták igényeihez.

A felsorolt objektumok képezik az említett hálózat csomópontjait. Az ütőerek pedig a turistaút hálózat, mely a Mátrában a Természetjáró Szövetségnek, turisztikai és kerékpáros szervezeteknek köszönhetően jött létre. Elengedhetetlenül fontos volt az Erdőtörvény 2013. évi módosítása, amiben ragyogóan együttműködtünk Horváth László képviselő úrral, aki akkor házigazdája, felelőse volt ennek a folyamatnak. Így lehetővé vált, hogy erdészeti útjainkon, erdeinkben e hálózat kijelölést meg lehetett tenni. Az akkor elültetett csemete mára szárba szökkent, amit visszaigazol az ide érkező turisták véleménye.

Bízom benne, hogy ezzel a fejlesztéssel is hűek leszünk Társaságunk szlogenjéhez: "Erdészek a jövő szolgálatában".

 

Dörnyei Kristóf (Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda kormánybiztosi koordinációs referense): Az Aktív Magyarországért Kormánybiztosság azt tűzte zászlajára, hogy támogassa és elősegítse az aktív kikapcsolódást elősegítő programokat, eszközöket. A Téry Ödön Program 2018. óta kapcsolódik a Kormánybiztossághoz. Azóta évi 1 Md Ft áll rendelkezésre 2022-ig, hogy a turistaházakat fejlesszük, korszerűsítsük. 2018. óta több mint 50 ház lesz felújítva, melyek közül 7 az Egererdő Zrt. területén van. E házak segítenek a találkozásban, a töltődésben, a természetközeli állapot megismerésében. A 3T: találkozás, töltődés, természet. Gyermekként sátraztam itt a közelben, felnőttként már keresem az olyan helyet, ahol nem csak sátrazni lehet. Nagyon köszönjük minden erdészetnek, erdőgazdaságnak, nemzetiparknak, magán szolgáltatóknak, hogy lehetővé teszik: kikapcsolódva tudjuk eltölteni itt a nyári szünidőt. Sőt e szálláshelyeken télen élvezhetjük a ház melegét. Sőt fenntarthatóak lesznek ezek a házak. Nem kell attól félni, hogy pénzpazarlás, amit itt nyújtunk. E házak már olyan korszerűek, hogy természeti és turisztikai értékben is olyat képviselnek, ami hosszú távon szolgálja mindennapjaink örömét. Kívánom, hogy Fenyvespuszta és a közeli Szalajka ház után Rudolftanyára is visszalátogassunk szállóvendégként.

 

Horváth László (a térség országgyűlési képviselője): Össze tudom hasonlítani múltbeli és a jelen állapotot, mert a régit is ismertem. 2001-ben több napot tölthettem el itt kollégáimmal. Itt voltunk a kerékpáros fejlesztés átadásán is. Akiről nevét kapta a Rudolf tanya, látva a mai állapotot, azt mondaná, hogy ez így rendben van. Az 1860-as években Károlyi Gyula gróf jó barátja volt Wingenheim Rudolf, szenvedélyes vadász. Amikor annak idején létrejött itt egy óriási vadaspark és a Wingenheim Rudolfról elnevezett vadászház.

A múltjához méltó állapotban van ez az épület, amely a jövőben is helyt tud állni, a többek által megálmodott funkcióban.

A mai embernek kivételesen biztonságos és kényelmes az élete az elődökéhez képest. Soha nem volt ilyen kényelmes és komfortos az élet. Mégis tele vagyunk kétségekkel, félelmekkel szorongással, ami furcsa ellentét. Ez talán abból fakad, hogy az ember elszakadt a természettől. Az emberiség nagy része városokban lakik. Ahhoz, hogy az ember jól érezze magát, vissza kell térnie a természet rendjéhez. Ezek a turista házak és látogatóik reméljük, hogy vissza tudnak majd térni a természet rendjéhez és akkor a világ is sokkal jobb lesz.

 

A beszédet mondók elültették az épület előtt álló cseresznyefa párját.

 

 

 

Végül a beszédet mondottak elvágták felavatásként a nemzeti színű szalagot.

 

 

Majd a megtekintettük a tetőtérben elkészült, szépen berendezett szobákat.

 

 

Az esemény résztvevői voltak: Dobre-Kecsmár Csaba, Egererdő Zrt. vezérigazgató, Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, Dörnyei Kristóf, Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda kormánybiztosi koordinációs referense, Szendrei László, NAK Heves Megyei Szervezet elnöke, Jakab Tamás, NAK Heves Megyei Igazgatóság igazgatója, Rónai Kálmánné, Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgató, Domján Sándor, Egererdő Zrt. FB elnök, társ erdőgazdaságok vezérigazgatói, megjelent képviselői, országos és helyi sajtó képviselői, Egererdő Zrt. kollégái és mindazok, akik elfogadták a meghívást.

Forrás: A helyszín.
Leírta, szerkesztette és fotó: Mőcsényi Miklós

Kapcsolódó:

 

Fejlesztések és beruházások az EGERERDŐ Zrt-nél FATÁJ 2013-08-28

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.