FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-06-15

Elindult a HFDA újabb design SPEED mentorprogramja

A Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) és az olasz Istituto Europeo di Design első közös mentorprogramja lezárult és kezdetét veszi a következő programra való jelentkezés. A design SPEED mentorprogram üzleti ismeretekkel szélesíti a már stabil, akár külföldi tapasztalattal is rendelkező formatervezők tudását.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A program egy hat modulból álló előadássorozatot, személyes konzultációkat, valamint egy önálló projektmunka elkészítését foglalja magába nemzetközi szakemberek segítségével.

 

A sikeres első design SPEED programot követően 2020. május 26-án megkezdődik a második design SPEED mentorprogramra való jelentkezés. A hazai formatervezők ismét lehetőséget kapnak működésük továbbfejlesztéséhez. Az IED együttműködésével megvalósuló programra olyan tárgy- és formatervezők jelentkezését várja az Ügynökség, akik legalább két lezárt üzleti évvel és két termékcsaláddal rendelkeznek, valamint kiemelt céljuk a nemzetközi piacra lépés. A mentorprogramba való bekerülés feltétele a nyílt szakmai pályázaton való részvétel, amelynek részletei itt érhetőek el.

 

A design SPEED mentorprogram képzési anyaga a mentoráltak visszajelzéseit, valamint a hazai és nemzetközi piaci változásokat figyelembe véve bővült: a stratégiaalkotás és menedzsment témakörökön túl, sales és kereskedelmi kompetenciákat fejlesztő etapokkal egészül ki. A jelentkezők közül szakmai zsűri választja ki a márkákat, akiknek egy 6 hónapos képzés, során olasz és amerikai professzorok tartanak előadásokat a design marketing és design management témakörökben. A képzés lezáró szakaszát az IED által kijelölt programkoordinátorral, Jacopo Bargellinivel folytatott személyes konzultációk jelentik majd, amelyek a termékportfólió kezelésével, valamint a márkák imázsának formálásával foglalkoznak.

 

A 2019-es program során hat márka - a Position Collective, a KOMONKA, a Multifelt Factory, a Viaplant, a YOZA, és a Sixay Furniture - került kiválasztásra. A mentorprogram résztvevői szerint új távlatokat nyitott meg előttük a képzés, mely hozzájárult működésük optimalizálásához, illetve rövid és hosszútávú célkitűzéseik meghatározásához.

"Bár a design SPEED mentoráltjai mindannyian különböző perspektívából szemlélték a designt, mégis sikerült olyan közös pontokat felfedezniük, amelyek mentén kiválóan körülírható a magyar design. A résztvevők felismerték, hogy egységes erővel eredményesen alakíthatják az ágazat magyarországi identitását: egyedi stílusukat megtartva, ám ugyanazon értékek mentén fejezhetik ki magukat munkáikkal, anélkül, hogy egymás riválisai lennének - nyilatkozta Jacopo Bargellini, az IED koordinátora.

 

A design SPEED erősségét többen is abban látják, hogy a cégek jelenlegi helyzetére fókuszáló, aktuálisan alkalmazható ismereteket ad a márkáknak, amely hiánypótlónak minősül Magyarországon. Továbbá nagy hozzáadott értéket jelentett számukra, hogy tanácsokat kaptak ahhoz, miként tudják saját márkájukba illeszteni a nemzetközi trendeket. Többen is megjegyezték, hogy a design SPEED egy régóta keresett lendületet adott a nemzetközi piacra lépéshez - most pedig egy olyan eszköztár birtokában vághatnak neki a fejlesztésnek, amely segítségével sokkal tudatosabban tervezhetik a stratégiájukat. 

 

"Az első design SPEED számadatai magukért beszélnek. A program az IED-en keresztül 4 nemzetközi szakember bevonásával valósult meg, hat magyar márka részvételével. A mentoráltak közel 130 órányi tananyagot sajátítottak el a marketing és menedzsment témájú workshopokon és 6 hónapnyi munka után megszületett saját projectmunkájuk is. Mindez tökéletesen szemlélteti a mentoráltak által megtett hosszú utat. Célunk, hogy a mentorprogram utolsó állomása révén az országhatáron túl is felismerjék a magyar termékekben rejlő kreatív erőt, ezzel elősegítve a hazai márkák nemzetközi sikereit" - mondta Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezetője.

 

A Magyar Divat & Design Ügynökség célja, hogy a közép-európai régió designközpontja legyen. Ennek megvalósításában jelentős szerepe van a design SPEED mentorprogramnak, amely a külföldi piacokon szükséges ismeretek átadásán túl, lehetővé teszi, hogy nemzetközi színtéren is bemutatkozzanak a márkák, hozzájárulva az esetleges külföldi megrendelések megszületéséhez.

 

A pályázati leírás és a jelentkezés részletei: ITT 

 

A pályázat beérkezésének határideje: 2020.06.25. (csütörtök éjfél)

 

A hiánytalanul kitöltött pályázati dokumentációt a design@hfda.hu email címre küldhetik a jelentkezők.

 

Forrás: HFDA

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.