FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-03

MobileForester - új innovatív erdészeti mérőeszköz

A MobileForester elsősorban a terepi felmérésekkel megbízott erdészeknek kíván hathatós segítséget nyújtani. A Faforrás Kft által kifejlesztett készülék digitális technika minden előnyét kihasználva egyetlen eszközként váltja ki a felmérések során használt mérőeszközöket, rögzíti és tárolja az adatokat. Tehát a felhasználó digitális eredményekhez jut már a helyszínen, ráadásul a mérések a hagyományos módszereknél sokkal gyorsabban és pontosabban végezhetők el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

A MobileForester erdészeti mérőeszköz használatával lehetővé válik, hogy a mérésekhez szükséges olyan bevett eszközöket, mint távolságmérő, iránytű, famagasságmérő, átlaló és a Bitterlich-féle relaszkóp egy készülékkel váltsuk ki. Ez egy sokkal kényelmesebb, kevésbé emberpróbáló felmérést tesz lehetővé a szakemberek számára. Az új készülék a fentebb említett eszközök adta mérési lehetőségek mindegyikét magába ötvözi. Ez biztosítja, hogy méréskor csak arra tudjunk figyelni, ami fontos: minél pontosabban vegyük fel az adatokat minél gyorsabban. A digitális technika alkalmazásával a mérési eredmények azonnal rögzítésre kerülnek, amik a későbbi felhasználásukat és kielemzésüket jelentősen megkönnyíti és átláthatóvá teszi. Tehát a digitális adat már a terepen létrejön és nem szükséges az irodában a papíron történt feljegyzéseket számítógépre vinni.

 

A készülék kínálta hat fajta mérési lehetőség közül a legegyszerűbb a távolságmérés. A famagasságot két-, illetve hárompontos méréssel is meghatározhatjuk figyelembe véve a terep sík vagy lejtős voltát. Az átlalás talán az egyik legkörülményesebb mérési művelet volt, mivel minden egyes törzshöz oda kellett menni. A MobileForester használatával mindez kiküszöbölhető, mert lehetőségünk van a fa átmérőjének megmérésére akár 20-40 méteres távolságból a látási viszonyoktól függően egy centiméteres pontossággal. Ezzel rengeteg időt takaríthatunk meg.

A MobileForester segítségével sarangolt és hengeres választékok tömör köbtartalmának a mérését is el tudjuk végezni nagy pontossággal rövid idő alatt. A hibalehetőségek csökkentésével a mérés objektív adatokat biztosít, ami a fa értékesítésekor mind az eladó, mind a vevő számára hiteles lesz. Természetesen egyedi rönk térfogata is megmérhető az eszközzel.

A relaszkóp használata a legösszetettebb feladat minden felmérő számára. Talán nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy országunk erdőgazdálkodásában, az erdők jövőjével kapcsolatban kiemelt szerepe van, hogy miként becsüljük fel az erdőkészletet és ennek ismeretében miként gazdálkodunk. Ebben is úgy gondoljuk, hogy a digitális technika alkalmazása mind a pontosságot, mind a hatékonyságot növeli.

A MobileForester-rel a mérési feladatok végrehajtása, az állomány nyilvántartás és a térképkezelés is egy eszközön valósulhat meg. Így az erdészek aktív, sokrétű munkatársává válik a készülék.

 

További információk: www.mobileforester.com

 



 


Forrás: Faforrás Kft.


Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.