FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-04-03

Jelentős siker az osztatlan közös földtulajdon felszámolásában

Kiemelkedően sikeres volt az AM és az NFK március elején indult földértékesítési programjának első üteme a 3 ha alatti állami vagy államit is tartalmazó osztatlan közös földek állami részének értékesítésére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Kiemelkedően sikeres volt az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) március elején indult földértékesítési programjának első üteme. A program lényege, hogy az állami tulajdonban álló kisméretű - 3 hektár alatti - osztatlan közös tulajdonban fennálló állami tulajdoni hányadokat és a nehezen hasznosítható földeket értékesíteni tudja az érintett tulajdonosok és a helyben lakó gazdák javára egy nyilvános eljárás keretében - ismertette Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár.

 

 

A program első ütemének ajánlattételi határideje április 1-jén ért véget, és ennek keretében az értékesítésre meghirdetett mindösszesen 6.540 db földterületre közel 7.200 vételi ajánlat érkezett. Átlagosan a meghirdetett földek 60%-ára érkeztek ajánlatok, összesen közel 3,5 milliárd forint értékben. Ez azt jelenti, hogy ezeket a jellemzően 1 hektár alatti földeket és tulajdoni hányadokat is 1 millió Ft/ha-t meghaladó áron kívánják megvásárolni a gazdák.

Az NFK a napokban megkezdi a vételi ajánlattal érintett földekre az értékbecsléseket, hogy a végleges értékesítési árak kialakulhassanak. Az állam vállalja az 1 hektár alatti méretű földek esetében az értékbecslések költségét, ezzel is segítve a gazdákat. A kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, törekszünk arra, hogy a teljes értékesítési folyamatot minél kevesebb személyes kontaktus mellett tudjuk lefolytatni. Ezért a mostani ajánlattevőktől is türelmet kérünk, az adásvételi szerződések aláírását a kormány intézkedéseihez igazítja majd az NFK és természetesen minden érintett időben értesítést fog kapni a folyamat további lépéseiről.

 A program folytatódik, április végén várható az újabb, hasonló területnagyságú és mennyiségű földterület értékesítése. Az első értékesítési ütemben el nem adott földek ezzel egy időben ismételten nyilvánosan meghirdetésre kerülnek és azokra újra bárki tehet majd vételi ajánlatot.

Forrás: AM Sajtó

Észrevétel:

 

Az sajnos nem derül ki a sajtóanyagból, hogy a meghirdetett, illetve ajánlatot kapott és a megmaradt tételeknek mi volt a művelési ágak szerinti megoszlása. Tehát volt-e közte erdő is és ezek iránt milyen volt az érdeklődés?

 

Ugyanakkor kérdésemre nagyon gyorsan válaszolt az AM Sajtó Osztály (köszönet érte): Erdőre 218 földrészletre érkezett ajánlat. Fásított területre 203 földrészletre érkezett ajánlat.

 

Kapcsolódó:

 

Ösztönözné az osztatlan közös földtulajdon felszámolását az AM FATÁJ 2020-02-26 A program meghirdetése: A most meghirdetett földvásárlási program fő célja az osztatlan közös földtulajdonok számának csökkentése - mondta Nagy János, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.