FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-30

Egymillió csemetét ültet Fejér megyében a VADEX Zrt

Fejér megye erdőterülete 58 846 hektár, melynek 19 ezer hektárján a Vadex Mezőföldi Zrt. mint a megye egyik legnagyobb állami erdőterületet kezelő erdőgazdálkodója folytat erdőgazdálkodási tevékenységet. A társaság évente legalább 250 hektár erdőfelújítást végez, ami idén egymillió erdészeti csemete elültetését jelenti.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Erdőtelepítéseket végez a Vadex Mezőföldi Zrt. - a téli fakitermelést követő szezonális munkának rügyfakadásig meg kell történnie

Javában zajlanak az erdészeti munkálatok Fejér megyében. A rügyfakadásig számos teendőjük van a szakembereknek.

- Az idei esztendőben számos erdőtelepítési lehetőség kínálkozik állami erdőgazdaságok, magánerdő-tulajdonosok és önkormányzatok számára. Ilyen a Fehérvár tüdeje program, melynek során 120 ezer erdészeti csemetét ültetünk el a Palotaváros térségében. A Kaán Károly országos fásítási program során 50 hektár, a Vadászati Világkiállítás emlékerdeje című programnak köszönhetően pedig egy hektár erdőt telepítünk - mondta a Fejér Megyei Hírlapnak Balsay Zsolt erdőgazdálkodási ágazatvezető.

 

Számos önkormányzat jelezte erdőtelepítési szándékát megyénkben is

 

A kormány által kezdeményezett, az Újszülöttek erdeje nevű projekt keretében Fejér megyében hat hektáron közel 42 ezer csemetét ültet a társaság. Továbbá a vidékfejlesztési program keretén belül is végez erdőtele­pítést a Vadex, ugyanis a 2021. december 31-ig beadható pályázati lehetőség segítségével az önkormányzatok és ma­gánerdő-gazdálkodók minden fél hektárnál nagyobb terület erdészeti csemetékkel történő betelepítésére, fenntartására és megóvására pályázhatnak. Számos önkormányzat jelezte már telepítési szándékát Fejér megyében is, velük zajlanak az egyeztetések.

 

- A kezdeményezés célja az volt, hogy kedvező támogatási és jogi környezet megteremtésével ösztönözze az önkormányzatok, magánszemélyek, állami szereplők erdőtelepítésben való rész­vételét, növelve országunk erdősültségét és lakókörnyezetünk zöldfelületét. A klímaváltozás negatív hatásainak mérséklése szempontjából ki­emelt társadalmi és környezetvédelmi érdek a települések közvetlen környezetében kialakítandó erdőtömbök lét­rehozása. Kisebb erdőfoltok, fával borított területek, ligetek és parkok ugyanis páratartalmat, széljárást, átlaghőmérsékletet befolyásoló hatásukkal jelentősen hozzájárulnak lakókörnyezetünk élhetőbbé tételéhez - tette hozzá Balsay Zsolt.

 

Az erdészeti munkák márciustól kezdődően, a téli fakitermelések lezárultával új irányt vesznek: - Jelenleg az erdőfelújítások és az erdőtelepítések folynak nagy ütemben. A rügyfakadást megelőzően a kellően előkészített talajba ültetik el a szakemberek a csemetét - mutatott rá az ágazatvezető, hozzátéve, hogy a Vadex Mezőföldi Zrt. területén ez egymilliót meghaladó csemete elültetését jelenti.

Forrás: FEOL

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.