FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-24

Hamarosan érkezik az önfertőtlenítő falburkolat

Saját kutatás-fejlesztése eredményeként heteken belül piacra dobhatja önfertőtlenítő falburkolatát a Graboplast, amely a speciális felületkezelésnek köszönhetően vegyszer nélkül képes lebontani a mikroorganizmusokat, így a vírusokat és baktériumokat is.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A győri székhelyű vállalat azt követően kezdte el fejleszteni a falburkolatot, hogy a saját szabadalma alapján gyártott, több éve elérhető padlóburkolata már több országban bizonyított a fertőzések elleni küzdelemben - áll a cég közleményében. A vállalat szerint a speciális falburkolat a most épülő mobil járványkórházakba is bekerülhet.

 

A Graboplast saját szabadalma alapján 2010 óta gyártja az elsősorban egészségügyi intézmények számára kifejlesztett Silver Knight padlóburkolatát, melyet a világ számos pontján, Kínától az Egyesült Államokig használják a baktériumok és vírusok elleni küzdelemben.

 

A Silver Knight termékcsalád speciális felületkezelése a hasonló, antibakteriálisnak nevezett padlókkal szemben nem csupán gátolja a káros mikroorganizmusok szaporodását, hanem kifejezetten elpusztítja azokat, mindezt vegyszerek használata nélkül.

 

A termék felületén olyan réteget alakítottak ki, amely 8 óra alatt még az úgynevezett szuperbaktériumokat is képes elpusztítani. Mindemellett az önfertőtlenítő réteg nem tartalmaz antibiotikumokat, így a kórokozók nem válhatnak rezisztenssé velük szemben.

 

Jancsó Péter, a Graboplast elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a koronavírus terjedéséről érkező első beszámolók után megnőtt az érdeklődés a cég önfertőtlenítő tulajdonságú burkolata iránt, és egyre gyakrabban kaptak olyan jelzéseket partnereiktől, hogy a vírusok és baktériumok elleni védekezésben nagy szükség lenne egy hasonló tulajdonságú falburkolatra is.

 

A várhatóan heteken belül piacra kerülő termék előnye, hogy olyan nagy felületeket lehet általa biztonságosabbá tenni, amelyek közösségi terekben, így kórházakban is gyakran több emberrel kerülnek érintkezésbe - tette hozzá Jancsó Péter.

 

A termékcsalád hatékonysága a kettős védelmi vonalban rejlik: az első egy természetes, több száz éve ismert és alkalmazott fertőtlenítőszer, az ezüst ion, míg a második, fény hatására aktiválódó védőréteg a vele érintkezésbe kerülő mikroorganizmusokat vízre és szén-dioxidra bontja, így az elpusztult kórokozók nem tudnak egy védőréteget képezni, amely újabb populációk számára táptalajul szolgálhatna.

 

A speciális felület hatékonyságát független intézetekben, az ISO 27447 szabvány szerint végzett magyar, amerikai és kínai vizsgálatok is tanúsítják, melyeket kifejezetten nehezen elpusztítható, illetve gyakran előforduló baktériumokon (pl. MRSA, VRE, ESBL, E-Coli) végeztek el. Az eredmények alapján a Silver Knight felület a vele érintkezésbe kerülő mikroorganizmusok több mint 99 százalékát elpusztítja néhány órán belül. A győri Petz Aladár Megyei Oktatókórházban valós környezetben végzett összehasonlító teszteknek szintén az volt az eredménye, hogy a termék hatékonyan eliminálja a vele érintkezésbe kerülő mikroorganizmusokat - áll a Graboplast közleményében.

A Graboplast 115 éves múltra tekint vissza, mára Közép-Európa egyik vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2019-ben 18,1 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, és bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A több mint 600 főt alkalmazó vállalat öt kontinens 80 országába szállít.

 

Forrás: portfolio

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.