FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-03-13

Kifizetődő manapság egy asztalos állás?

Vannak olyan szakmák, amik kezdenek eltűnni a gépek és a technológiai fejlődés miatt. Akadnak olyanok, amik mára már teljesen eltűntek a technológiai fejlődés miatt. Az asztalos állás egy rendkívül kreatív munkakör, ami manapság is nagyon népszerűnek számít.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Vannak olyan szakmák, amik kezdenek eltűnni a gépek és a technológiai fejlődés miatt. Akadnak olyanok, amik mára már teljesen eltűntek a technológiai fejlődés miatt. Viszont számos olyan is létezik, ami még egy jó darabig biztos megélhetést fog biztosítani annak, aki úgy gondolkodik, hogy például az asztalos állás mellett dönt. A fa az építőipar egyik fő alapanyaga, de ide lehetne sorolni a bútoripart is, hiszen az otthonunkban található berendezési tárgyak nagyrésze ebből készül.

 

Elég beírni a keresőbe, hogy asztalos állás és máris a szemünk elé tárul több ezer olyan hirdetés, amiben szakembert keresnek. Budapesten is rengeteg asztalos állás ajánlatot lehet találni, de rengeteg szakembert keresnek külföldre. Talán ez lehet az oka annak, hogy sokkal kevesebb lett az itthon dolgozó szaktekintélyek száma, mivel sokan Németországot, Ausztriát esetleg az Egyesült Királyságot választották a jobb bérezés miatt.

 

Az asztalos állással könnyen bebiztosíthatjuk a jövőnket

 

Viszont arra számítanunk kell, ha saját vállalkozásba kezdünk, akkor annak minden bizonnyal a szabad időnk látja kárát. Aki nem bútorüzletből szeretné berendezni a lakását, hanem a saját elképzelései szerint szeretne konyhabútort készíttetni, az felkeres egy asztalost és vázolja az elképzeléseit. A jó szakembert viszont nagyon nehéz nyakon csípni, mert vagy foglalt a telefonja, amikor hívjuk, vagy már be van táblázva előre 3-4 hónapra.

 

Az ilyen nem ritka eset. Aki eleget tesz az asztalos állás minden kihívásának arról hamar elterjed, hogy kitűnő munkát végez. Még reklám sem kell, hiszen az elégedett ügyfelek bizalommal fogják ajánlgatni az ismerőseik és hozzátartozóik körében. Szerte az országban indulnak OKJ-s asztalos állás képzések, ahol el lehet sajátítani az alapokat. Egy ilyen bizonyítvánnyal a kezünkben már jó eséllyel kaphatunk asztalos állást, ami kiemelkedő fizetéssel jár együtt. Viszont az igazi kihívást már a megrendelések fogják jelenteni, amikor élesben kell teljesíteni az ügyfél igényeinek megfelelően.

Az asztalos állás egy rendkívül kreatív munkakör, ami manapság is nagyon népszerűnek számít. Rengeteg az ügyfél és ezt sajnos tudják az önjelölt kóklerek is, akik inkább a lehúzásra utaznak. Gyakori jelenség, hogy az ügyfél értetlenül áll az összecsapott végeredmény előtt, miközben a felelős élvezi a trehány munkáért kifizetett összeget. Aki asztalos állást keres, az minden bizonnyal fog találni, viszont az már a szakértelmén és a hozzáállásán múlik, hogy miként fog eleget tenni a megrendelők elvárásainak.

 

Forrás: fa-ipar

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.