FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2020-01-02

190 ezren keresték fel 2019-ben a Budakeszi Vadasparkot

Sikeres évet zár a Budakeszi Vadaspark: a 2019-ben 40 éves intézményt mintegy 190.000 látogató kereste fel. A jubileumi évben a hazai erdők élővilágát 33 tematikus rendezvényen mutatták be a Vadasparkban, ami 2019-ben új parasztudvarral bővült, illetve a fajmegőrzési program keretein belül új állatfajokkal, többek között magyar háziállatokkal is megismerkedhettek a látogatók.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

"A Budakeszi Vadaspark mögött hosszú út áll. A cél, a Kárpát-medencében őshonos, illetve betelepített állatfajok bemutatása nem változott. Az elmúlt 40 évben folyamatosan fejlődött az intézmény: már nem csak állatokat bemutató tér, hanem olyan hely, ami komplex családi élményt nyújt az érdeklődők számára, mindezt gyönyörű erdei környezetben. Az ismeretterjesztő tematikus programoknak, a számtalan látogatóbarát fejlesztésnek, az új jövevényeknek, az aktív közösségimédia-jelenlétnek, a megújuló infrastruktúrának és a Vadaspark által kínált egyre bővülő szolgáltatások választékának köszönhetően töretlen a park népszerűsége. A családbarát fejlesztések sikerét nemcsak az évről évre növekvő látogatói létszám igazolja vissza, hanem a 2018-ban elnyert, az "Év családbarát ökoturisztikai élménye" szakmai díj és az idén kiérdemelt "Családbarát Hely Tanúsító Védjegy bronz fokozata" is - értékelte a Budakeszi Vadaspark 2019-ben elért eredményeit Szabó Péter igazgató.

 

Mosómedvék.

 

A területbővítés és a 40. születésnap jegyében zajlott idén az új parasztudvar építése és átadása. A 3.200 négyzetméteres területen modern, a 21. századi elvárásoknak megfelelő kifutókban találkozhattak a látogatók az őshonos háziállatokkal (kecskékkel, nyulakkal, rackajuhokkal, szamárral, magyar tarka tehenekkel, mangalicákkal), de az állatállomány ezen kívül új fajokkal, például kendermagos magyar, valamint fehér erdélyi kopasznyakú tyúkkal és magyar lúddal is bővült. A parasztudvar részeként nagy területű kecskesimogatót, valamint egy úgynevezett "nyúlvárost" alakítottak ki, ahol a Vadasparkba érkező gyermekek és felnőttek főként a magyar óriásnyulakkal ismerkedhettek meg testközelből. 

 

Őstulok borjú.

 

Az idei év nyarán a töretlen népszerűségnek örvendő Vackor Napközis Táborban több mint 250 gyermek ismerkedett meg a hazai állat- és növényvilággal, az állatok gondozásával, a felelős állattartással. Ugyancsak sikeres volt a "Házhoz megy a Vadaspark" elnevezésű, óvodások és iskolások számára szóló program is: ennek során 170 csoportnak mutatták be meg a hazai erdők élővilágát. A Vadaspark zoopedagógiai foglalkozásain pedig közel 150 csoport, több mint 3600 gyermek vett részt.

Kutatási és oktatási együttműködések keretében 2019-ben több magyar és külföldi intézmény kutatói, diákjai fordultak meg a Budakeszi Vadasparkban. A bécsi Universität Für Bodenkulture szakemberei az állatkerti körülmények között élő aranysakálok táplálkozási szokásait vizsgálták, októberben pedig a Shanghai Wilde Animal Park szakembereit fogadta a Vadaspark. Az év folyamán több alkalommal tartottak kihelyezett etológia órákat a parkban agrártudományi, állatorvos-tudományi és természettudományi képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények.

 

Kecskék a parasztudvarban.

 

A jubileumi évhez az online térben történt fejlesztések is hozzá tartoztak. Az év elején indult el a Vadaspark új, felhasználóbarátan átalakított weboldala. A látogatók Instagram-profilon keresztül is követhetik az intézményben lakó állatok mindennapjait, sőt, ez a felület olyannyira népszerűvé vált a Vadaspark iránt érdeklődők körében, hogy az idén meghétszereződött az oldal követőinek száma.

A Budakeszi Vadaspark 2020-ban is hasonló színvonalon kívánja folytatni a szakmai munkát: a fejlesztési tervek között szerepel a Vadaspark bővítése madárröpdékkel, valamint a vadasparki háttérinfrastruktúra jelentős bővítése is. Az intézmény a gyermekeknek új játszótérrel és kibővített programcsomaggal szeretne kedveskedni 2020-ban is.

Forrás: Busakeszi Vadaspark

 

Pfiffer Bútor Kft

FORMANCE Kft

MobileForester by Woodspring

KEFAG Zrt

KARDEX Kft

BEK-HOLZ Kft

ERDÉRT-TUZSÉR Zrt

Erdoszöv Zrt

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Belsound Kft - Zajvédelem

EGERERDO Zrt

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

Mátyás Fakereskedo Kft

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.