FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-12-16

Egyesülés előtt az MBFSZ és az OAFSZ

A Magyar Bútor- és Faipari Szövetség (Bútorszövetség) közgyűlést tartott december 12-én a Budapesti Ipari és Kereskedelmi Kamara (BKIK) székházában, amelyre az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség (OAFSZ) tagjait is meghívták.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Fotók: Tóth Norbert - Magyar Asztalos

Az esemény egyben utolsó felvonásnak is tekinthető: a két szervezet ugyanis 2020. január 1-től közös szervezetként működik tovább - az elmúlt több mint másfél év közeledési szándékait követően. A közgyűlésen elhangzottak alapján az is kiderült, hogy kik lesznek az új tisztségviselők, illetve milyen célok mentén képzelik el végrehajtani az ágazat érdekképviseletét.

 

Elsőként Árkossy Tamás, az OAFSZ elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd arról beszélt, hogy a két szövetség egyesülése mögött meghúzódó szándék egészen egyszerű okokra vezethető vissza: az azonos szakmaiság mentén sokkal nagyobb lobbierő érvényesíthető, mint külön-külön. Továbbá a hatékonyság is növelhető azzal, ha az OAFSZ integrálja magát a Bútorszövetség soraiba és januártól egy jogi szervezetként működnek tovább.

 

Wilheim Gábor, a Bútorszövetség elnöke köszöntőjében kihangsúlyozta, hogy ez a mostani közgyűlés a két szövetség közel kétéves közeledésének egy olyan végső fázisa, amelynek végén mindenki egyetlen közös szövetség tagjaként állhat fel az asztaltól. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a Bútorszövetség tagjai szavazataikkal kiegészítsék a jelenlegi tevékenységi kört, valamint megváltoztassák a Bútorszövetség működési szabályzatát annak érdekében, hogy az már képes legyen befogadni az OAFSZ-t. Az elnök azt is megállapította, hogy miután a szövetség 61 tagjából 38 jelen van, így a közgyűlés szavazatképesnek tekinthető.

 

Wilheim Gábor a napirendi pontok mentén haladva elsőként a Bútorszövetség 2019-es tevékenységét, illetve a 2020-2023 közötti terveit ismertette, majd ezután következett az alapszabály módosítás. Harmadik pontban a tisztújításra került sor, ahol megválasztották az immár kibővült elnökség új tagjait.

Végül a Bútorszövetség két együttműködési megállapodás megszületését is bejelentette.

Az első megállapodás kapcsán Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA, azaz Hungarian Fashion and Design Agency) vezérigazgatója kapott szót, aki elmondta, hogy az ügynökség feladata a hatékony szakmai támogatások nyújtása, valamint a partneri kapcsolatok ápolása a divat és a design ágazat minden szereplője számára - hazai és nemzetközi viszonylatban is.

A Bútorszövetséggel való közös stratégiai megállapodás segíteni fogja a szövetség tagjait, hogy jobban megismerhessék az ügynökség programjait, valamint a tagok kérdésekkel is fordulhatnak a szervezethez annak érdekében, hogy fa- és bútoripari tevékenységüket jobban beemelhessék a nemzetközi divat és design vérkeringésébe.

A Bútorszövetség a másik együttműködést a BKSzC-vel kötötte meg. Bánátfy Andrea BKSzC főigazgató elöljáróban elmondta, hogy az új szövetség létrejötte kívánta meg ezen együttműködés aláírását, hiszen korábban külön-külön minkét szövetséggel ápoltak kapcsolatot. Az együttműködés elsősorban a - jelenleg éppen megújulás alatt lévő - szakoktatás területére terjed ki, de az ide vonatkozó pályázatok létrehozásában és magvalósításában is számíthat támogatásra a szövetség.

A főigazgató hangsúlyozta, hogy az oktatás terén kiemelkedő szerepet betöltő SkillsHungary tevékenységét még szélesebb körben szeretnék megismertetni azokkal, akik részt kívánnak venni a szakképzésben és felnőttképzésben.

 

A két együttműködési megállapodás létrejöttét ünnepélyes aláírások követték, amellyel véget is ért a közgyűlés.

 

Forrás: faipar.hu

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.