FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-26

Lelket is melenget a szociális tűzifa az ünnepek előtt

Megérkezett több somogyi településre a szociális tűzifa. A legtöbb faluban az ünnepek előtt kiosztják. A polgármesterek szerint nagy segítség a téli tüzelő az embereknek, hiszen sokan még egy köbmétert sem tudnak a maguk keresetéből vásárolni.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Méteres rönköket pakoltak pénteken a közmunkások a polgármesterrel Kaposszerdahelyen. A településre is megérkezett a szociális tűzifa, depóhelyükön köbméterenként rakták szét a keményfákat.

 

- A kezdetek óta pályázunk a szociális tűzifára, idén egymillió 144 ezer forint értékben 53 köbméter tüzelőt tudunk szétosztani - mondta el Prépost László, Kaposszerdahely polgármestere. Hozzátette: tavaly kevesebb támogatást nyertek, de több fát tudtak vásárolni, azóta emelkedett az ára.

- November végéig adhatják le igénylésüket a szerdahelyiek, a december másodikai testületi ülésen hozunk határozatot és az utána lévő napokban juttatjuk el az átlagban 2-3 köbméter fát a rászorulóknak - jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: sok a kisnyugdíjas és a több gyermekes család a faluban, akiknek nagy segítség a tüzelő.

- Ha a tél folyamán érkezik segítségkérés hozzánk, akkor saját forrásból veszünk még, senkit nem hagyunk tűzifa nélkül - mondta Prépost László.

 

- 126 köbméterre pályáztunk és 107-re kaptunk támogatást, ekkora mennyiséget még sosem sikerült elnyerni, mint most - mondta el Bálint Ildikó, Gige polgármestere. A 400 lelkes faluban a rászorulók fejenként egy köbméter tüzelőt kapnak, amelyet a napokban juttatnak el a lakókhoz a közmunkások az önkormányzat pótkocsis traktorával. - Sok idősnek ez alapozza meg a téli fűtését, az önkormányzat önerőből még vett 15 köbméter fát, hogy semelyik rászoruló család ne maradjon fa nélkül a télre - mondta a polgármester.

 

Lábodiak kapják a legtöbbet

 

Bogdán Leila a kaposszerdahelyi önkormányzaton dolgozik, egyedül neveli kislányát. Tavaly is igényelte a tüzelőt, idén is már beadta a kérelmét. - Sok a havi költség és nagyon jól jön a tűzifa, ugyanis erre már nem marad a pénzből - mondta lapunknak.

 

223 település vásárolhat idén több mint 400 millió forint értékben szociális célú tüzelőanyagot. Nyolc év alatt a keretösszeg ötszörösére emelkedett, idén öt milliárd forintot biztosít a kormány erre a célra. Somogyban Kára község oszthatja a legkevesebbet, a legtöbbet pedig Lábod önkormányzata. A program az ötezernél kisebb lakosságszámú településeken élők tüzelőanyag-felhasználásához járul hozzá. A nyertes önkormányzatoknak a vásárolt tüzelőanyagot 2020. február 17-éig kell kiosztaniuk a rászorulóknak. Somogyban a legtöbb település a Sefag Zrt.-től rendeli a tűzifát.

 

Forrás: SONLINE

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.