FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-11-14

Csiszolástechnológia - út a jövőbe

Az XGS technológia a Costa exkluzív megoldása a keresztirányú csiszolásra, szabványos méretű hosszirányú csiszoló szalagok segítségével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az XGS rendszer eltávolítja a kereszt szemcsék 100%-át 30 fordulat/perces sebességgel egy lépésben, anélkül, hogy por maradna a felületen és eltömítené a fa pórusait, miközben egységes keresztirányú csiszolástól menetes felületet biztosít.

Az XGS technológiába történő befektetés előnye, hogy a keretszerkezetű termékek kézi csiszolását el lehet hagyni, s a korábbi rendszerekkel ellentétben garantálják a keresztirányú karcolások teljes eltávolítását egy lépésben, megbízhatóan és következetesen.

A technológia számos világszabadalommal védett, mely összehasonlíthatatlan a csiszolás ezen területén fellelhető technológiákkal. Ez az első és egyetlen orbitális csiszológép, mely a szabványos csiszoló szalag méreteket használja 1350 x 2620mm-es méretben. A gép komplett "air jet" oszcilláló légsugaras szalaglefúvatással készül. A munkadarabok betáplálását, inverter által hajtott előtoló szőnyeg végzi, melynek előtolási sebessége 4 - 20 m/perc között változtatható.

Minden egység alatt egy 10 szekcióból álló lebegő etető asztal található, mely a panelek vastagságát ellensúlyozza és garantálja a konstans csiszolási nyomást a legmagasabb csiszolási eredmény elérése érdekében.

A gép munkamagassága 900 vagy 1000 mm, további gépekkel sorba rendezhető. Az orbitáló csiszolóegység, gumiborítású kontakthenger 250 mm átmérőben, mely különböző keménységben érhető el a felhasználástól függően.

Tartós csiszoló szalag felhasználás

A csiszoló szalagban megjelenő ábra a Costa által használt tényleges érintkezési felület a munkadarab és a csiszoló szalag között. Az XGS orbitál rendszer egy 350 x 400 mm méretű ajtópanel feldolgozását mutatja. Az XGS rendszert használó ügyfelek visszajelzése alapján elmondható, hogy ez az egyetlen olyan rendszer, mely ugyan azt a szalag felhasználást biztosítja, mint egy hagyományos kontakt csiszoló.

Folyamat paramétereinek beállítása

A PLC automatikusan beállítja a helyes összhangot a gép előtolási sebessége, a szalagok forgási sebessége és az orbitálási frekvencia között. A folyamat bármilyen paraméterének változása esetén a PLC automatikusan újra állítja a többi paramétert annak érdekében, hogy a munkadarab felülete mindig állandó minőségű legyen a legjobb csiszolási eredmény mellett.

(x) Continental Wood Kft.
H-1042 Budapest, István út 33.
Kovács István +36 70/434-8750
istvan.kovacs@continentalwood.hu

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.