FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-10-22

Nívós minősítést kapott a soproni erdészeti erdei iskola

Nívós elismerésben részesült a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolája. Az OEE minősítését azok az intézmények kapják meg, amelyek infrastrukturális hátterükkel, programjaikkal színvonalasan és változatosan mutatják be a gyermekeknek a hazai természet kincseit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Muck Endre Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője gyakran viszi tanulmányi túrákra a gyermekeket a Soproni Parkerdő különböző érdekesebb pontjaira. Többek között számos ilyen program szervezése miatt érdemelte ki az intézmény a minősített Erdészeti Erdei Iskola tanúsítványt.

- A minősítést az Országos Erdészeti Egyesület nevében Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár adta át Budapesten, szeptember 20-án.

- A minősítés azt jelenti, hogy erdészeti erdei iskolánk megfelel az országos egyesület által támasztott minőségi és mennyiségi követelményeknek. Vagyis, rendelkezésre áll a megfelelő infrastrukturális és személyzeti háttér, amelyek segítségével változatos és színvonalas oktatást tudunk lebonyolítani.

Magyarország területének mintegy 1/4-ét erdőségek borítják. A 22 hazai erdőgazdaság által üzemeltetett 40 erdészeti erdei iskola feladata, hogy szórakoztató programokkal mutassák be a gyermekeknek az ezekben rejlő egyedülálló állat- és növényvilágot, illetve azt, hogy miképpen tudnak vigyázni ezekre az értékekre.

- Az erdészeti erdei iskola mintegy kiegészítése a hagyományos oktatásnak - emelte ki dr. Takács Viktor. - Amikor a gyermekek kijönnek a városi környezetből, pár lépés után kitárul számukra a természet kincseskamrája, és már másnap visszavágynak. Szinte követelik a tanító- vagy óvónénitől, hogy jöjjenek újra az erdőbe, hiszen az itt megszerzett ismeretek hatalmas újdonságerővel hatnak a számukra - osztotta meg velünk. 

Dr. Takács Viktor vallja: rengeteg szakmai munka rejlik abban, hogy a minősítéshez méltó legyen egy erdészeti erdei iskola - ez a küldetés azonban nemes, így a jövőben továbbra is változatos és színvonalas programokkal várják a gyermekeket. A minősítés hatálya 2022-ig terjed.

Forrás: SopronMédia

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.