FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-09-23

Október 5.: kerékpáros körtúra a Börzsönyben

A kalandvágyó sportkedvelők előtt hamarosan megnyílik a BörzsönyRing, ami igazi kihívás lesz a két kerék szerelmeseinek. Egyre többen próbálhatják ki a változatos börzsönyi bringakört - és saját erejüket, teljesítményüket.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Erről tartott sajtótájékoztatót dr. Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője, Erdélyi Zsolt a Magyar Kerékpáros Szövetség Turisztikai Szakosztályának szakértője, Ferencz Gyöngyi Szob és Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere.

Rétvári Bence államtitkár: Az Ipoly és a Börzsöny térsége annyira bővelkedik szépségekben, hogy nem titkolt szándékunk szerint egyre több embert szeretnénk erről meggyőzni, és idecsábítani. Nyár elején az IpolyFeszt kulturális rendezvénysorozattal, most október 5-én pedig a Börzsönyt kerülő kerékpártúrával szeretnénk hagyományt teremteni. Ennek lehetőségét sokoldalú polgármesterekkel, különböző szervezetekkel együttműködés tette lehetővé.

Az Ipolyerdő Zrt. számára Magyarország kormánya 1,2 milliárd forintos támogatást nyújt kerékpárutak kialakítására - ebből a keretből a Börzsöny útjait is kerékpár-barátabbá lehet tenni.

Erdélyi Zsolt a Magyar Kerékpáros Szövetség Turisztikai Szakosztályának szakértője: A túra október 5-én 10 órakor indul a szobi kompkikötőtől. A túrázók 90 km-t tesznek majd meg 620 méteres szintkülönbség legyőzésével. Az egész útvonalon táblarendszer informálja majd a kerekezőket az útvonalról, a pihenőhelyekről. Ezek a táblák már kinn is maradnak, ha valaki máskor szeretné körbejárni a Börzsönyt, akkor is segítségül szolgálnak majd az eligazodásban.

 

A gyerekek számára ugyanaznap délben indítunk egy kisebb túrát Zebegényig és vissza - ez összesen 8 km-lesz majd. A gyerekek a "Panoráma-útvonalon tehetik próbára erejüket, és ismerkedhetnek a természet szépségeivel.

Ferencz Gyöngyi Szob polgármestere: Az október 5-én elrajtoló BörzsönyRinggel egy időben, egy napon a 2018-ban létrejött Egészségfejleszési Iroda sportnapot rendez a járásban lévő általános iskolások részére. Négy korcsoportban indítanak futóversenyt, az első három helyezett díjazásban részesül. Dél után 1 órakor egy közös, 2 km-es sétára invitáljuk a családokat, baráti társaságokat, akiket utána egy kis uzsonnával, forró teával meg is vendégelünk. De szeretettel visszavárjuk a délelőtt elindult, megfáradt kerékpárosokat, nekik egy tál meleg étellel szeretnénk kedveskedni.

 

Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere: A BörzsönyRing kijelölt útvonalán még nem minden szakasz kerékpározható kényelmesen. A Szob-Ipolydamásd 4,2 km-es szakasz kiépítése 396 millió forintból fog megvalósulni oly módon, hogy a végállomása az Ipolydamásdon jövőre megépülő híd lenne. Ez azért fontos, mert a kerékpáros út így átjut Szlovákiába. A Helemba-Párkány és az Ipolydamásd-Letkés szakaszra - ahová szintén szeretnénk pályázatot benyújtani - csak akkor nyerhetünk támogatást, ha ez a szakasz elkészül. Ha ez sikerül, akkor a kerékpárosok egy valóban festőien szép és közúti veszélyektől mentes úton túrázhatnak a jövőben. 

 

Forrás: VácOnline

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.