FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-07-17

Kínai bútorgyár épül Déva határában

Végre hasznosításra kerül a Déva déli határában (Szántóhalmán) közel egy évtizede éktelenkedő félkész csarnok. Az új bútorgyár 400 fő alkalmazását tervezi.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Az eredeti tervek szerint több multinacionális cég számára biztosítottak volna itt teret. De a 2007-ben indult befektetés befuccsolt. Később a Carrefour üzletlánc vásárolta meg a 7-es országút közvetlen szomszédságában fekvő telket és az épülőfélben lévő csarnokot, de ennek sem sikerült befejeznie a befektetést. A múlt napokig a telek és az épületcsonk egy bukaresti székhelyű értékesítési vállalat tulajdonát képezte.

 

- E hét elején azonban örömmel értesültünk, hogy az UEROM FURNITURE CO kínai vállalat képviselői aláírták az adásvételi szerződést (video) és megvásárolták a Déva határában fekvő 40 000 négyzetméteres telket, melyen hamarosan el is kezdik az építkezést - nyilatkozta lapunknak kedden délelőtt Pogocsán Ferdinánd alpolgármester.

Az adásvételt komoly lobbi előzte meg a dévai városvezetés részéről.

- Már tavaly májusban elkezdtük a tárgyalást a kínai befektetővel annak érdekében, hogy Dévára telepítse a másfél éven belül megépülő gyárat. Komoly konkurenciát jelentett Galac városa. De a többszöri tárgyalások révén sikerült meggyőznünk a kínai céget, hogy Déva határában építse meg a bútorgyárat. Az elmúlt héten együttműködési egyezményt írtam alá Jiayong Zhang-gal, a kínai  UEROM FURNITURE CO vezérigazgatójával és főrészvényesével - közölte Florin Oancea polgármester.

 

A 2001-ben alapított kínai vállalat elsősorban székeket, kanapékat gyárt, és jelentős beszállítóként tartják számon az európai piacon. Dévai gyárát 2021-ben szeretné megnyitni, a városvezetéssel történt egyeztetések szerint első nekifutásra 400 személyt alkalmaznak.

 

- Természetesen erről is tárgyaltunk a befektetővel, hiszen Hunyad megyében óriási szükség van a stabil munkahelyekre. A hagyományos ipari létesítmények sorozatosan szűnnek meg és fontos a könnyűipar fejlesztése. Jiayong Zhang úr biztosított arról, hogy az újonnan létesülő gyárba helyi munkaerőt alkalmaznak. Első fordulóban 400 személyt, majd 3-5 éven belül további 500-600 alkalmazottat szeretnének foglalkoztatni. Ez nagyon sokat jelentene a város fejlődésében - fogalmazott Pogocsán Ferdinánd alpolgármester.

Forrás: NyugatiJelen

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.