FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-07-10

A Kékestetőn zárult a Muzsikál az erdő

Az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn szervezett koncerttel ért véget július 7-én, vasárnap a "Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok" rendezvénysorozat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A 16. alkalommal megrendezett kilencnapos Muzsikál az erdő rendezvény fő célja az, hogy a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa. Emellett idén a programok sorában kiemelt szerepet kapott az egészséges életmód, az egészségtudatosság és a testi-lelki egészség egyensúlya is. A mintegy 700 fellépő és közreműködő összesen 130 előadása idén is több tízezer embert vonzott a mátrai településekre és erdőkbe. Az Agrárminisztérium idén mintegy 12 millió forinttal támogatta a rendezvénysorozat megvalósulását.

 

Kékestetőn, a rendezvénysorozat zárónapján avatták fel Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagjának Összetartás plakettjét.

 

A Muzsikál az erdő programjain a résztvevők megismerhetik a magyar erdőgazdálkodást, ami működő mintát kínál a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatára, és válaszokat ad a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésére - mondta el a zárórendezvényen tartott beszédében dr. Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte, hogy fontos cél meglévő erdeink megőrzése, és az ország fával borított területének növelése.

Nagy János szerint az erdész szakma, a fellépő művészek és a közönség évről évre egyaránt tanúja annak, hogy születik meg az erdő kultusza, és egyre többen érzik magukat felelősnek azért, hogy megőrizzék az erdő értékeit.

A helyettes államtitkár megjegyezte, hogy a magyar erdők a leglátogatottabb belföldi turisztikai célpontok sorába emelkedtek, és képesek élővé tenni a vidéket. Jó példáját jelentik ennek a Muzsikál az erdő mátrai programjai, amelyek több tízezer embert vonzanak, maga a kezdeményezés pedig az ország egyre több pontjára jut el, sőt már határokon túli eseményekkel is büszkélkedhet.

 

 

Kiemelte továbbá, hogy az Agrárminisztérium 2010. óta jelentős forrásokkal támogatja és ösztönzi az erdei turizmus fejlesztését. Az állami erdőgazdaságok mintát nyújtanak a természetjárás fejlesztésének területén: az elmúlt 8 évben 44 új kilátót, 30 erdei szálláshelyet, 14 látogatóközpontot és 13 erdei iskolát létesítettek, közel 150 létesítményt pedig felújítottak.

 

2019-ben a Muzsikál az erdő irodalmi, fotó és gyermekrajz pályázatot is kiírt. A rajz pályázatra 661 iskolás és 118 óvodás gyermek alkotása érkezett. A díjazott rajzok albuma az esemény FB oldalán látható. A pályázatok díjazottjainak névsora az esemény honlapján olvasható.

A következő esemény szeptember 27-29. között lesz: a "Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében.

 

A Muzsikál az erdő FB oldala.

Forrás: AM Sajtó, Muzsikal az erdő
Fotó: Muzsikál az erdő

Kapcsolódó:

 

Muzsikál az erdő 2019-es programjai FATÁJ 2019-03-11

Minősítő oklevelet vett át a "Muzsikál az erdő" rendezvény FATÁJ 2018-11-22

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.