FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-05-13

Erdei kutyafuttató és kézilabdapálya Budapesti Erdészet támogatásával

A főváros első erdei kutyafuttatója készült el a Budapesti Erdészet és a XVIII. kerületi önkormányzat együttműködésében. Szintén önkormányzati együttműködéssel új kézilabdapályát vehettek birtokukba a családok a II. kerületi Nagyréten.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A napokban vehették birtokukba a kutyások a XVIII. kerületi Halmierdőben, a Kettős-Kőrös út sarkánál található erdei kutyafuttatót. A Budapesti Erdészet kezdeményezését az önkormányzat jelentős összeggel támogatta. Az 1,7 hektárnyi, kerítéssel körbezárt minden irányból kapukkal ellátott területen póráz nélkül szaladgálhatnak az ebek - a futtatókban megszokott szabályok betartásával. A kerítés létesítését, illetve fenntartását az erdészet és az önkormányzat vállalta, míg a kutyafuttató területén a megfelelő állapot fenntartása a gazdák és a terület mellett működő kutyaiskola felelőssége. A futtató mellett új séta- és futóutakat is kijelöltek.

 

 

A jogszabályok szerint a kutyafuttatókon kívül, így az erdőben is csak pórázzal szabad kutyát sétáltatni. A beruházás e tekintetben is példa értékű megoldást kínál, ugyanis így elkerülhetőek a konfliktusok a kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, valamint a futók, kirándulók, gyermekeikkel sétáló családok és erdőlátogatók között. Mivel a gazdák igénye egyre nő a szabad kutyafuttatás iránt, a Pilisi Parkerdő nyitott a többi önkormányzatokkal is hasonló együttműködésre. A Parkerdő és a XVIII. Kerületi Önkormányzat régóta jó partneri kapcsolatot ápol a helyi erdők rekreációs, turisztikai fejlesztése érdekében, az együttműködésnek köszönhető már tanösvény, futóút, erdei játszótér, erdei sportpálya, erdei tanterem is.

 

 

Április végén a népszerű hűvösvölgyi kirándulóhelyen, Nagyréten új kézilabdapályát adtak át, amelynek megvalósítása érdekében a II. Kerületi Önkormányzat a terület kezelőjével, a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel közösen csatlakozott a Magyar Kézilabda Szövetség szabadtéri kézilabdapályák létesítését támogató programjához. Az együttműködés keretében szabványos kézilabdapálya épült a hozzá tartozó kapukkal, védőpalánkkal, labdafogó hálóval és egy speciális, kültéri használatra alkalmas, ún. SportsCourt sportfelület kialakításával. Az új pálya építésével sikerült eltüntetni a négy éve leégett büfé helyén éktelenkedő tájsebet is.

 

Forrás: Parkerdő Zrt.

Kapcsolódó:

 

Szabadtéri kézilabdapálya épül a Nagyréten FATÁJ 2018-11-27
Ingyenesen használható kézilabdapálya épül Budapesten a hűvösvölgyi Nagyréten a II. Kerületi Önkormányzat, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésében. A napokban kezdődött a területen található egykori épületek romjainak elbontása.

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.