FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - nemzedékekre tervezve

Weitzer Parkett Kft
Faipari gépek -> Stonewood Kft
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
FORMANCE Kft
 
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-04-18

Eddig csaknem 900 fát ültettek el Pápán

Példaértékű együttműködés áll fenn a Bakonyerdő Zrt. és a pápai önkormányzat között, a remek kapcsolatnak pedig jól látható eredményeket köszönhet a helyi lakosság.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Áldozó Tamás polgármester és a Bakonyerdő Zrt. vezetőinek legutóbbi egyeztetése alkalmával szó esett a városfejlesztés terén már megvalósított feladatokról, illetve a jelenlegi és a jövőbeli tervekről. Mint ismert, a pápai székhelyű állami erdőgazdaságnak köszönhető például az öreghegyi kilátó létrehozása, továbbá a Külső- és a Belső-Várkert megújítását célzó munka. Áldozó Tamás elmondta, az erdészeti munka nem egyik napról a másikra hoz eredményt, hanem lassan alakítja át a környezetünket, mégpedig fenntartható és a helyi közösségnek sok élményt nyújtó övezetté. Ilyen az ötödik éve zajló külső-várkerti munka is, ami tovább folytatódik, összhangban az önkormányzat Zöld város II. projektjével. Emellett a Bakonyerdő Zrt. a Belső-Várkertben ugyancsak tervez fejlesztéseket, ezt a Zöld város I. programmal kell összefűzni.

 

A polgármester megjegyezte, amiben tudja, a város is segíti az állami erdőgazdaságot, például a Pápai Erdészet épületének folyamatban lévő felújítása idejére helyet biztosítottak az erdészeknek.

 

Szekrényes Tamás, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, a Külső-Várkert megújítását illetően évek óta folyamatosan zajlik a munka. A hatalmas mennyiségű szemét felszámolása után kezdődhetett meg a növényállomány megújítása: először felmérték az erdő fáinak egészségi állapotát, majd megkezdték az emberi életre vagy az ingóságra veszélyes faegyedek eltávolítását. Ezzel párhuzamosan cserje- és bozótirtást szintén végeztek.

 

A Külső-Várkertben mostanra már közel 900 darab faegyedet ültettek el. - Ezek méretes suhángok és kisméretű csemeték vegyesen. Olyan fafajokat telepítettünk, amik oda valók, így tölgyet, gyertyánt, juhart, illetve cserjefajokat is juttattunk ki a területre, melyek a madárvilág számára nagyon fontosak. Ezt a munkát idén folytatjuk - tájékoztatott Szekrényes Tamás.

 

A vezérigazgató-helyettes a Belső-Várkertre vonatkozó terveikről elmondta, az Agrárminisztérium támogatásával még 2019-ben megépítenek egy különleges létesítményt: a szerelmesek dombjaként emlegetett terület környékén egy - lombkorona tanösvény munkanevű - történelmi játszóvárat alakítanak ki.

 

Forrás: VEOL

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.