FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-04-11

Asztalos szakmai nap volt a Csercsics Faipari Kft-nél

A Csercsics Kft. mindig fontosnak tartotta, hogy partnereit megismertesse az újdonságokkal, találkozzon vevőivel, s szaktanácsot adhasson. Április 5-én Toronyban Művelődési Házban tartották szakmai rendezvényüket, melyre mintegy 100 partnerük látogatott el.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A szakmai napon elsőnek a Csercsics Kft ismertette az elmúlt 30 évet, illetve aktuális újdonságait. Utána a FALCO Zrt., a Forest Hungary Kft., a Rehau és a Reisser mutatta be aktuális termékeit, újdonságait, a Hefele Menyhért Szakközépiskola képviselője pedig a faipari képzés jelenéről és jövőjéről beszélt.

Torony Művelődési Házának nagyterme zsúfolásig megtelt, mintegy 100 résztvevő lehetett ott és számos kiállító is igyekezett portékáit a Csercsics Kft-vel együttműködve bemutatni.

 

 

E cikkben "csak" a Csercsics Kft-re koncentrálunk, hiszen a nagyon gazdag program és minden előadás részletes ismertése felettébb terjedelmes lenne.

 

Kocsis József, a Csercsics Kft. általános igazgatója:

A Csercsics Faipari Kft 2019-ben ünnepli 30. születésnapját. A vállalkozást 1989-ben Csercsics Antal alapította egyéni vállalkozóként. Ő ma nem lehet itt, mert elhivatottja a szakmunkás utánképzésnek és ma a Soproni Egyetemen szakmai tanulmányi versenyen vesz részt zsűritagként.

A vállalkozás fejlődésének főbb pontjai: Az 1989. évi alakuláskor egyéni vállalkozóként élfólia gyártással indult a cég. 1991-ben nyílt meg az üzlet és bemutatóterem, elindult a kiskereskedelmi forgalmazás. 1992-ben indult a bútorlap kereskedelem. 1994-ben épült meg a lapszabász üzem, ahol már élzárás is volt. 1996-ban épült meg a szerelvényraktár, majd a bútorkellék nagykereskedelem. 1997-ben indult a fóliázott bútorfront gyártása. 2000-ben a Széchenyi program segítségével jelentős újabb beruházások voltak: a fóliázott bútorfront gyártáshoz (ingatlanépítés, új technológia). 2000-ben vette meg Csercsics Antal a murakeresztúri telephelyet, ahol a tömörfa és furnérozott bútorfrontokat gyártjuk. Ezen évek szinte mindegyikében volt új ingatlan beruházás. Az ezt követő évek az intenzív fejlődés kevésbé látványos időszaka. Bevezették a vállalatirányítási rendszert, mikor szükséges volt lecseréltek egy-egy technológiát, illetve folyamatszervezési optimalizálást hajtottak végre.

A 2008. évi válság a Csercsics Kft-t is megérintette. A belföldi piac összezuhant. A kapacitásokat ki kellett használni, az embereknek munkát kellett adni. Új, külföldi partnerekkel vették fel a kapcsolatot, ami jelentős változást hozott a cég életében. Elkezdték a tömörfa étkezőgarnitúrák, a kárpitváz alkatrészek gyártását. E 2008-2009-ben elkezdett tevékenység a vállalkozás árbevételének mára mintegy 60%-át teszi ki.

 

 

Napjainkban a Csercsics Faipari Kft. stabil, fejlődő vállalkozás egy milliárd Ft-os árbevétellel és 90 embernek ad munkát. Ma nagyon erős a verseny a kis és közepes cégek részére is. A vevő által elvárt minőségben és határidőre kell a termékeket előállítani. Állandó kihívás a szükséges munkaerő biztosítása. A piaci helyzet jó. Nem csak a bútoros szakmában, de minden más területen is jó a piaci helyzet.

A válság előtti években: 2004-2006. környékén Magyarországon 30-40 ezer közötti új lakás épült. A válság után 2013-ban volt a mélypont kevesebb, mint 8 ezer lakással, majd elindult a piac: 2017-ben már több mint 17 ezer, 2018-ban 18 ezer lakás épült és 2019-re 22-25 ezer építése várható. Ezekbe bútor is kell. Van munka lehetőség, ma aki dolgozni akar, az tud. Ezt a piaci helyzetet meg kell lovagolni, élni kell a piac adta lehetőségekkel.

Jelentős a bérek növekedése évről-évre. Vas megye országos szinten is az élbolyban van. Budapest után a 4., 5. a sorban. A jó jövedelmi helyzetben nem csak a lakásépítés, hanem a bútorok cserélésének igénye is piacot teremt. A közeli években e tendencia fennmaradásával lehet számolni. A kormányzat is erőteljesen támogatja a lakásépítést.

Jelentős sikereket ért el a Csercsics Kft., amire a cég partnerei, vevői nélkül nem nyílt volna lehetőség. A jövőben is számítunk Önökre, köszönjük az együttműködést.

 

Csercsics Balázs, kereskedelmi igazgató.

Ismertette az előadások és az egész nap további menetét, programját.

Most, hogy 30 éves a cég, generáció váltás előtt állunk. Édesapám a szakmai utánpótlás terén tevékenykedik erősebben. A 30 éves évfordulóra elkeztem a cégről image videókat készíttetni a főbb tevékenységi körökről. Tavaly 4 új videó készült.

 

A Csercsics youtube csatornán 48 videó érhető el.

 

Újdonságok:

- Bankkártyával lehet már fizetni az üzletben.

- A fóliázott bútor frontokra 5 év garanciát adunk, amit 2019-től vezettünk be. (Rendeltetésszerű használat esetén a fólia leválásra 5 év a garancia.) A piaci helyzet ezt követeli és a minőségre törekedve úgy gondoljuk: tudunk olyan precíz munkát végezni, ami legalább 5 évig ki kell tartson hibátlanul.)

- Új szolgáltatás az árukiszállítás saját autóval (1 t-ig) a környéken lévő partnerek részére.

- A vevői kedvezmény rendszer forgalomarányos. A nagy mennyiségű bútorfront vásárlóknak lehetőségük van SOS programra. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon gyorsan elkészül, hanem hogy bizonyos marásminták és az összes színkategóriába tartozó színek kedvezményes áron érhetőek el, amellett, hogy gyorsan el is készül.

- Nagyobb projektek egyedi megrendeléseihez egyedi árajánlatot lehet kérni.

 

Előző rendezvényünk: Tavaly sajnos nem sikerült megtartani, így 2017. tavaszán volt az előző. Azóta viszont elég sok újdonság van.

- Gránit és rozsdamentes mosogató elérhető az üzletünkben.

- Új a honlap, mely 2 éve indult és folyamatosan fejlesztjük. Már ott megrendelhetőek az új frontjaink, a festett frontok kivételével. A honlapon rögtön látható a megrendelés értéke, így partnerünk ezt rögtön továbbszámolhatja a saját kuncsaftja részére, aki ha elfogadja, egyből le lehet adni a rendelést.

- Honlapunkon online leadható a lapszabászati megrendelés is. Itt árat nem lehet látni. A kollégák feldolgozzák az üzletben, s az alapján visszaküldik az árajánlatot, mely, ha elfogadható, kiadjuk gyártásra. Az online lapszabászati megrendelésnél további 5% kedvezményt adunk a meglévőn felül ebben a félévben (2019. első félév).

- Az új honlap fontos része még a hírlevél szolgáltatás és a hírek menüpont. Üzletkötő híján nem mindenhova jutunk el elegendően gyakran, így az információ áramlás nem biztos, hogy elég gyors, de ez a hírlevél szolgáltatás sokat segíthet.

Fontos még a Blog menüpont is. Itt kényes témákat boncolgatunk, mint pl. hogy miért esik le a fólia az MDF-ről, mi a különbség a bizonyos lapanyagok között. A Blog főleg a lakosságnak szól, de van benne olyan is, ami mindenkinek hasznos lehet.

- Határidők: kényes téma. Azon igyekszünk, hogy a raktári lapokból az alkatrész 5 munkanapon belül, ha csak szabászat és élzárás van, készen legyen. Néha vannak problémák (ember, gép), de törekszünk az 5 nap betartására. Egyéb megmunkálások esetén természetesen nő a vállalt határidő.

- 76 féle FALCO színt tartunk raktáron. Ezek elérhetőek m2-ben, tehát a vevő amennyit visz, annyit fizet. Nem kell megvenni az egész táblát, tehát a maradékot sem.

- A FALCO komplett munkalap kínálata is elérhető raktárról, hasonlóan, itt fm-ben, Amennyit kér a vevő, azt kell kifizetnie. A maradékokat minkét esetben mi kezeljük.

- A Kronospan munkalap kínálat is elérhető nálunk, igaz rendelésre, nem raktárról és szálban, de be tudjuk szerezni.

- További lapanyagok is vannak raktáron. Minden raktári lap m2-es. Rétegeltlemezt, MDF-et, alapfóliás MDF-et, egy oldalon laminált MDF-et és hátfalakat is m2-ben adunk.

- Idén márciusban új katalógust adtunk ki, amit itt mindenki megkapott.

- Új termékünk a táblásított tömörfa lap.

- Bútorfólia színminta esetén, aki a régi színmintáját visszahozza, kap helyette aktuálisat ingyenesen.

- Tavaly új bútorfrontokat terveztünk és már gyártunk

 

A szakmai nap fődíját a Piper Kft. ajánlotta föl: egy éves korlátlan licence 680 ezer Ft értékben. Ma nem tudtak itt lenni, ezért engem kértek meg termékük bemutatására. A Piper Kft. magyar családi cég, magyar fejlesztésű tervező szoftvert kínálnak bútor gyártóknak, belsőépítészeknek, lakberendezőknek bútor látványtervezéshez. A tervből képes komplett gyártási dokumentációt készíteni. Immár panoráma látványterv is készíthető. A Csercsics Kft is ezt a programot használja, így az ezzel tervezett bútor teljes dokumentációját fogadni tudják gyártásra, valamint a teljes termékkínálatuk benne van. Majd részletesebben ismertette a Piper programot.

 

Eztán következtek a további előadók, üzemlátogatás, kétoldalú egyeztetések.

Forrás: Az esemény
Lejegyezte és fotó: Mőcsényi Miklós

Kapcsolódó:

 

30 éves a Csercsics Faipari Kft. Április 5-én szakmai nap Toronyban FATÁJ 2019-03-07

 

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.