FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-03-11

Tompa Miklós, a Szombathelyi Erdőgazdaság Zrt. erdészeti igazgatójának kitüntetése

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából Áder János köztársasági elnök úr Tompa Miklós Károly részére Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Tompa Miklós a Szombathelyi Állami Erdőgazdaság 1992. január 1-ei önállóvá válása, majd annak 1993. január 1-ei átalakulását követően a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szombathelyi Erdészeti Igazgatóságának fahasználati műszaki vezetője, 2005. június 1-étől erdészeti igazgatója.

Munkáját, erdészetének irányítását a szakszerű, fenntartható erdőgazdálkodás érdekeinek maximális figyelembevételével végzi, az erdőt szolgálja. A Szombathelyi Erdészeti Igazgatóság kiegyensúlyozott és gazdaságos működésében kiemelkedő a szerepe, ami pedig háttere az erdőállományok terv- és szakszerű kezelésének.

 

 

Tompa Miklós szakmai életútja

 

Tompa Miklós 1955. május 19-én Sopronban erdész családba született. Általános iskolai tanulmányait a helybeli Hunyadi János iskolában végezte, ezt követően pedig a szintén soproni József Attila Gimnáziumban szerzett érettségit. Felsőfokú tanulmányait a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki karán végezte, ahol 1979-ben az államvizsgát követően okleveles erdőmérnök képesítést kapott.

Még az év augusztus 15-ével műszaki gyakornokként helyezkedett el a szombathelyi székhelyű FAKOMBINÁT-nál, ahol 1991. december 31-ig a következő munkakörökben dolgozott: üzemfenntartási előadó, erdészetvezető, majd fahasználati műszaki vezető.

Ezen időszak alatt 1984-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnök Karán kapta meg az okleveles erdőmérnök-tanári szakképesítését. Német középfokú nyelvvizsgát 1992-ben tett.

A Szombathelyi Állami Erdőgazdaság 1992. január 1-ei önállóvá válása, majd annak 1993. január 1-ei átalakulását követően a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Szombathelyi Erdészeti Igazgatóságának fahasználati műszaki vezetője, 2005. június 1-étől erdészeti igazgatója.

Feladatai közé tartozik a Társaság stratégiájának egységszintű megvalósítása, az erdőállomány szakszerű, tartamos, jogszabályi hátterű kezelése, erdészeti szakmai feladatok koordinálása, irányítása, ágazati (erdőgazdálkodás, vadgazdálkodás, kereskedelem) és termelésirányítási, valamint munkaerő biztosítási és szervezési feladatok szakszerű végzése.

Munkáját, erdészetének irányítását a szakszerű, fenntartható erdőgazdálkodás érdekeinek maximális figyelembevételével végzi, az erdőt szolgálja. A Szombathelyi Erdészeti Igazgatóság kiegyensúlyozott és gazdaságos működésében kiemelkedő a szerepe, ami pedig háttere az erdőállományok terv- és szakszerű kezelésének.

Az erdészeti igazgatóság területén működteti a neves Cikotai plantázst, a Stájer házi erdei iskolát és múzeumot, kilátók, parkerdők, autóspihenők, tisztások szolgálják a nagyközönség pihenését, felüdülését. Különleges természeti értékek kapcsolhatók a rábízott erdővagyonhoz, melyet közel negyven éve szolgál. Azok rendkívüli esztétikai élménnyel ajándékozzák meg az ide látogatót: az Írottkő elvarázsolt lucosai, a pornóapáti erdőtömb minden viharral dacoló tölgyesei, Szentpéterfa erdeifenyő óriásai, a Kőszegi hegység katedrálisra emlékeztető bükkösei.

Munkaköréből adódóan is mindent megtett a szakmai, a tanulmányi és az Országos Erdészeti Egyesületi rendezvények megszervezésére, színvonalas biztosítására.

Forrás: Szombarhelyi Erdészeti Zrt.

A FATÁJ, FAGOSZ ezúton gratulál Tompa Miklósnak kitüntetéséhez.

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.