FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2019-02-04

Automata csiszoló- és polírozógép bútorgyártóknak - magasfényű frontpanelek gyártásához

A manuális csiszolás és polírozás igen fárasztó műveletek a bútorgyártásban. A minőségi munka nagy szakértelmet és kitartást kíván, a végeredmény pedig sokszor nem meggyőző. Ezen a problémán segít az automata csiszoló- és polírozógép, amely bútorfrontok, szekrényajtók, fiók-előlapok polírozásához, magasfényű felületek kialakításához használható.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az európai gyártású Coner MPol automata csiszoló- és polírozógép alkalmazásával zománcozott ajtók, magasfényű festett felületek, Corian lapok, Kerrock akril lapok is fényesebbé, simábbá varázsolhatók. A szélesebb géppel akár nagy ajtók is felpolírozhatók.

Az MPol polírozógép hasznos kiegészítője a Coner MCut Standard marógép, amelyről cikkünk második felében olvasható leírás.


A Coner MPol automata csiszoló- és polírozógép professzionális, automatikus eszköz. Numerikusan vezérelt, oszcilláló polírozófejjel és vákuumos szállítószalaggal látták el: a bútorfront a szállítószalagon, a polírozófej alatt mozog, miközben a gép oszcilláltatja a polírozófejet. A polírozó pasztát a polírozás előtt kézzel kell a bútorfrontra kenni. A polírfej egyszerűen kicserélhető opcionálisan rendelhető csiszolófejre, így az MPol-lal csiszolni is lehet.

 

Az MPol-lal könnyebb dolgozni - a bútorfrontokat csak rá kell helyezni a futószalagra, a pasztát felkenni és a gépet beállítani. Az MPol-lal hatékonyabb a munka: megbízhatóan, egyenletesen magas minőségben, így termelékenyebben termelhet, egy műszak alatt, az elérendő felületminőségtől függően, akár több tíz négyzetmétert is felpolírozhat. Használatával szebb lesz a bútor, ragyogóan fényes, rendkívül sima felületeket alkothat, hiszen a polírozófej mindig egyenletes nyomással, egyenletes sebességgel dolgozik.

 

A géphez, amelyen akár 5 polírozási ciklus is beállítható, LCD érintőképernyővel ellátott magyar nyelvű vezérlőpanel tartozik.

 

A szállítószalag sebessége, a szerszám fordulatszáma és a nyomás digitálisan vezérelhető mindegyik ciklusra, a gép a polírozandó lap méretét automatikusan felismeri. Tartozékai, a szállítószalag, a vákuumasztal, a két görgős asztal, a cserélhető csiszoló- vagy polírozómotor együttes munkája folyamatos működést biztosít.

 

Felhasználók szerint a Coner MPol precíz, pontos és állandó munkát tesz lehetővé, így a kézi polírozás szakember-igényes munkafolyamatát rövid idő alatt elsajátítható betanított munkává teszi.

"A gép alkalmazása mintegy duplájára bővíti a polírozókapacitást, nem igényel bonyolult karbantartást, és mivel rögzített programokkal működik, nem kell állítgatni sem.

Az alkalmazotti munka kiváltását tovább erősíti, hogy magára lehet hagyni a gépet, amely automatikusan végigmegy az egyes munkafázisokon, így nem szükséges mellette állni a polírozás során. Ezzel mintegy 70 százalékban kiváltja a polírozó munkaidejét, így a dolgozó ez alatt más munkafolyamatokat végezhet.
Mindezek alapján az MPol-nak, a polírozókapacitás jelentős bővítése és egyszerűsítése mellett, a szakemberhiány enyhítésében is tevékeny szerepe lehet az alkalmazó cégeknél."

Az MPol polírozógép hasznos kiegészítője, "társeszköze" lehet a bútorgyártásban a Coner MCut Standard marógép: a robusztus, nehéz acélszerkezetű, professzionális maróberendezést gyakran választják a bútorgyártás, illetve az asztalosipar szakemberei.

 

A számítógép-vezérelt, mechanikus, 3 tengelyes, CNC vezérlésű marógép vinilt, PVC lemezt, plexit, bakelitet, fát (rétegelt lemezt, MDF-lapot) és lágy fémeket (pl. alumíniumot, sárgarézt, vagy akár bronzot) is fúr, vág, mar, gravíroz. Az MCut Standard marógépek acélszerkezetének merevsége biztosítja a különféle műanyag, kompozit, vagy fa alapanyagok feldolgozásánál a kiváló minőséget.

A Coner CNC Control System - a saját szoftverrel ellátott független elektronikus vezérlő - lehetővé teszi saját szerszámpálya létrehozását, szerkesztését, így a mozgás optimális vezérlését mindhárom tengely mentén, és ezzel a megmunkálási munkaidő minimalizálását. A rendszer folyamatos fejlesztése és a legújabb CNC megoldások betáplálása biztosítja a legkedvezőbb kihasználást a marógép teljes élettartama alatt.

A vágógépet erős léptetőmotorok hajtják, ugyanakkor a Coner MCut CNC router nagy visszatérési pontossággal rendelkezik. Az X- és az Y-tengely mentén a mozgatást fogasléc és precíziós görgők biztosítják, a Z-tengely menti vezetéshez 4 darab holtjáték- és súrlódásmentes csapágyat építettek be. A csapágyak mindegyike független kenéssel rendelkezik, és görgős szennyeltávolítója van.

A szervomotoros meghajtásnak köszönhetően a marófej igen precízen süllyeszthető, és pontos helyzete működés közben leolvasható.

A berendezés központi biztonsági kapcsolóval felszerelt, a gép egy gombnyomással bármikor leállítható.

 

További információk:

MPol Automata csiszoló- és polírozógép: www.nagyformatumu.hu/mpol

Mcut Standard marógép: www.nagyformatumu.hu/mcut-standard

 

(x) Digit Számítástechnika

 

Kentech Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.