FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-12-12

Erdők és oktatás - Erdők Világnapja 2019. március 21.

Az ENSZ március 21-ét 2012-ben tette az erdők Világnapjává. Azóta évente más és más, 2019-ben az erdők és az oktatás kapcsolata lesz az Erdők Világnapjának főtémája. FAO és IUFRO versenyfelhívás január 31., illetve január 18. jelentkezési határidőkkel.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az erdők Világnapjának mindenkori főtémáját a az Erdők Együttműködési Partnersége: a Collaborative Partnership on Forests választja ki. 2019-re az Erdők és Oktatás téma mellett döntöttek.

 

 

Az IDF (International Day of Forests), az Erdők Világnapja honlapján már látható a 2019. évi jelmondat: Learn to love fprests! tehát: Tanuld meg szeretni az erdőt!

A preious years (korábbi évek) menü alatt megismerhetjük az előzményeket. Most azonban sokkal érdekesebb a Teachers Contest (Oktatók Versenye) menüpont. Ebben arra hívnak fel az oktatási intézményeket, hogy készítsenek videót arról, hogyan oktatják a jövő generációjának az erdők jelentőségét és ezzel utazást nyerhetnek Rómába.

Manapság ugyanis a világ népességének fele városokban él és elszakadt a természettől. Így még fontosabb, hogy a gyermekekkel már fiatalon megismertessék az erdőket és azok hasznait.

 


 

Versenyfilm FAO-hoz küldési határidő: 2019. január 31.!

 

A FAO-nál a szervezők hívják az oktatókat és a nem-oktatókat is, készítsenek és küldjenek rövid (legfeljebb 1 perc) videót arról, hogyan adják át az ismereteket arról: mi a jelentősége planétánkon az erdőknek és a fáknak. Lehet videó hagyományos tanóráról, erdőlátogatásról, de akár művészeti és zene óráról, vagy jóga óráról is.

A FAO honlapjára feltöltött filmek nyertese részt vesz majd a Rómában a FAO székházában az Erdők Világnapjának 2019. március 21-i megünneplésén, ahol bemutatják hogyan tanítják a gyermekeket, az ifjúságot az erdők jelentőségére.

 

A filmek beküldési határidejét meghosszabbították 2019. január 31-ig.

 

A film nem lehet hosszabb 1 percnél. Bármilyen profi vagy nem-profi eszközzel (telefon, tablet, videokamera) készülhet. A képminőség legyen HD (High Definition) vagy SD (Standard Definition).

Ki kell tölteni a jelentkezési lapot.

 

 

A filmek közzétételével (youtube-on) és a jelentkezéssel kapcsolatos egyéb részleteket az Eligibility (feltételek) menüpont tartalmazza, s erről a lapról és külön menü alól is elérhető a Submission form (jelentkezési lap). A videókat a saját youtube csatornára kell feltölteni a jelentkezési lap segítségével. Csak akkor veszik figyelembe a jelentkezést, ha a jelentkezési lap által töltötték fel a filmet!

 


 

Jelentkezési határidő: január 18.!

 

Ugyanakkor a IUFRO (Erdészeti Kutató Szervezetek Nemzetközi Szövetsége), az IFSA (Erdészeti Diákok Nemzetközi Szövetsége), a Helsinki Egyetem a HY+szal a FAO-val együttműködve reflektorfénybe szeretné állítani az erdészeti oktatókat és díjazni szeretné az "Erdészeti Oktatás Legjobb Gyakorlata Világverseny" nyerteseit kiváló oktatási teljesítményükért.

E verseny kiírás a IUFRO honlapján található meg.

 

A felhívás alapján bemutatható az ön saját órájának (tanfolyam) vagy programjának legjobb gyakorlata vagy jelölhető valaki, aki segített önnek erdészeti tudással és erdészeti oktatása során. A verseny célja a tartamos erdőgazdálkodással kapcsolatban megosztani értékes információt oktatók, erdészek, diákok és a nagyközönség között a legjobb erdészeti gyakorlatról.

 

A verseny 2 díja:

1. Részvétel a 2019. évi IUFRO Világkongresszuson szeptember 29. és október 5. között Brazíliában Curitiba városban. (Economy repülőjegy, részvételi díj és szállás.)

2. Erdészeti Tanulmányút Finnországban (beleértve a repülőjegyet és a szállást). Ezt szponzorálja a Helsinki Egyetem, valamint az Egyetem Élethosszig Tanulás Központja. E díj nyertese Finnországban tanulmányozhatja az innovatív erdő-alapú biogazdaságot, a magas szintű szaktanácsadást az erdőkkel kapcsolatban, az iparban és az oktatásban.

 

A verseny online jelentkezési lapja.

Ha a fenti kapcsoló segítségével nem sikerül a jelentkezést elküldeni, akkor itt lehet letölteni a teljes jelentkezési lapot (doc), amit kitöltve a khalil.walji@ifsa.net címre kell elküldeni január 18-ig.

 

Ezt a felhívást a IUFRO 2018. november 28-án tette közzé. A további részletek a versenyfelhívásban olvashatóak (angolul).

Forrás: FAO és IUFRO a fenti kapcsolók szerint
A kivonatot készítette, szerkesztette: Mőcsényi Miklós

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.