FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-10-12

Kerékpárút a Zalaerdő Zrt-nél

Az Agrárminisztérium arra törekszik, hogy az állami erdőgazdaságok egyre több utat nyithassanak meg a kerékpáros turizmus előtt - hangsúlyozta a minisztérium földügyekért felelős államtitkára csütörtökön.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

Bitay Márton a Zala megyei Szentpéterföldén, a Zalaerdő Zrt. 12 kilométer hosszú, Szentpéterfölde és Pusztamagyaród között felújított, kerékpározhatóvá tett útjának  avatásán arról beszélt, hogy az állami erdőgazdaságok az elmúlt években csaknem 20 milliárd forintot fordítottak közjóléti beruházásokra.  A látogatottsági adatok mutatják, hogy milyen nagy az igény a kilátókra, kisvasutakra, tanösvényekre vagy erdei iskolákra, és ugyanúgy igény lenne az állami erdészetek úthálózatának megnyitására a kerékpáros turizmus számára - mondta az államtitkár.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térségi Mura Nemzeti Program miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy a kormányzat, a Zalaerdő Zrt. és az itt élők összefogásának példája az erdészeti út megnyitása. A térségnek ugyanis - a Mura-program egyik céljának megfelelően - éppen a kerékpáros turizmus adhat kitörési lehetőséget. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy 2010. óta több mint 3.000 kilométernyi út újult meg Magyarországon. Csak idén 160 milliárd forintos beruházással 1.200 kilométernyi út rendbetétele kezdődött el vagy indul hamarosan, a Magyar falu program keretében pedig további jelentős összeget szánnak a 4 és 5 számjegyű mellékutak felújítására.

 

 

Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója a 12 kilométeres erdészeti útról elmondta: a Mura-program keretében elvégzett felújítás mintegy 300 millió forintba került. Ez a beruházás csatlakozik az erdei kisvasút jövő évre tervezett felújításához, amelynek révén újabb 8 kilométernyi vasútvonal nyílik meg, 40 kilométerre bővítve ezzel a közforgalmú hálózatot.

 

Forrás: MTI/AM Sajtóiroda

Kiegészítés:

 

A Mura Programban megvalósult kerékpározható út összeköttetést teremt - a már korábban kerékpározásra kijelölt - Becsehely-Bak összekötő úttól nyugatra eső településekkel, valamint elérhetővé válnak szentpéterföldei szolgáltatásaink, a horgász-tó, az erdei szállásunk, valamint a kisvasúti szárnyvonalunk itteni végállomása is.

A most átadott szakasz hossza 7 km, a teljes hossza mintegy 12 km, ami egy főágból és egy mellékágból áll.

Az út úgynevezett hideg remix eljárással, környezetbarát módon készült. A burkolat szélessége 3,5 m-es, 2x75 cm-es teherbíró padkával épült. A felhasznált anyag mennyisége homokos kavicsból 12 ezer m3, zúzott mészkőből 1.350 m3, és aszfaltból 1.600 m3 volt.

 

Fotóalbum az átadásról.

 

Forrás: Zalaerdő Zrt. FB oldala
Fotók: Varga György

 

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.