FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-01-31

Kéry Balázs nyerte el Az év belsőépítésze díjat

Kéry Balázs vehette át Az év belsőépítésze díjat a kaposvári vasútállomás rekonstrukciójának terveiért kedden a Pesti Vigadóban.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


A Laki Péter által 1998-ban alapított "Az év belsőépítésze" díj immár tizenkilencedik alkalommal került átadásra január 30-án, kedden, melyhez az ünnepélyes keretet a Pesti Vigadó biztosította. Az eseményen díszvendégként részt vett Vashegyi György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Fekete György, a Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia Tiszteletbeli elnöke és Dr. Finta József Kossuth-díjas építész, a zsűri elnöke.

A zsűri idén hét rendkívül színvonalas pályamunkából választotta ki a győztest - közölte az ünnepélyes díjátadó előtt Finta József építész, egyetemi tanár, a zsűri elnöke.

A szakember külön üdvözölte, hogy több pályamunka is műemléki rekonstrukcióval foglalkozott. Az egész pályázatra jellemző volt "a tiszta beszéd", ahogy Kéry Balázs győztes munkája is "a saját tisztaságával" tudott nyerni - tette hozzá.

Finta József kiemelte Lukács Zsófia tervét a füzéri vár felújítására és a Hild-villa Kokas László által tervezett rekonstrukcióját is; ezeket a pályázatokat a zsűri is kiemelt dicséretben részesítette.

Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke, a zsűri tagja hozzátette: Kéry Balázs pályázata érdekes munka volt egy nehéz, nem mindennapi témában.

Mint emlékeztetett, a díjat tizenkilenc éve alapító Laki család komoly anyagi áldozatot vállal azért, hogy a belsőépítész szakma fennmaradjon.

Fekete György hozzátette: támogatja majd, hogy a pályázat anyagai bekerüljenek a Magyar Építészeti Múzeum gyűjteményébe. Az MMA tiszteletbeli elnöke arra is emlékeztetett, hogy három évvel ezelőtt megszűnt a felsőoktatásban a belsőépítész-képzés, ezért kemény küzdelmet kellett folytatni azért, hogy mostanra három egyetemen újraindulhasson ez a képzés.
Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara (MÉK) elnöke elmondta: évente csupán egyetlen pályázat nyerheti el a díjat, míg O. Ecker Judit, a MÉK Belsőépítészeti Tagozatának elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei pályamunkákból nyílt kiállítás egy hétig látogatható a Pesti Vigadó negyedik emeletén.

A díjat alapító Laki Péter, a Laki Épületszobrász Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte: a díj alapításának huszadik évfordulójára átgondolják, szükséges-e változtatás a kiírásban.


Kéry Balázs - Az Év Belsőépítésze

Kéry Balázs a nyertes munkát röviden ismertetve elmondta, hogy a Pfaff Ferenc által tervezett, az előző századfordulón átadott kaposvári állomásépület a rekonstrukció előtt rendkívül rossz állapotban volt: már az 1942-es felújítása során sok épületdíszt leszedtek róla, az utóbbi évekre pedig már szinte semmi nem látszott eredeti szépségéből.

A felújítás során ezért minden történelmileg hitelesen visszaállítható részletet aprólékosan rekonstruáltak, míg a bútorzatot a történelmi belsőhöz illeszkedő, kortárs darabokkal oldották meg - tette hozzá.

Kéry Balázs a kitüntetéssel járó aranyozott bronz emlékplakett mellett Finta Józseftől és Laki Pétertől 1,5 millió forintos jutalmat vehetett át.

Forrás: MTI

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.