FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2018-01-11

Az idén 4 milliárd forint jut szociális tűzifára

Az idén négymilliárd forintot használhatnak fel az önkormányzatok a Belügyminisztérium önkormányzati költségvetési fejezetéből szociális tűzifa vásárlására - közölte a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára kedden, a Pest megyei Galgahévízen.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on


Rönkfát rakodnak le egy teherautóról az országos szociális tüzelőanyag-programban egy galgahévízi háznál 2018. január 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A program keretében az ötezernél kisebb lélekszámú települések igényelhetik a pluszjuttatást, annak érdekében ellássák tüzelővel a nehéz körülmények között, krízishelyzetben élő helyi lakosokat - közölte sajtótájékoztatón Pogácsás Tibor.

A idei keretre 2255 település nyújtotta be igényét, ami néhány tucattal kevesebb, mint egy évvel korábban; az önkormányzatok saját hatáskörükben osztják szét a tüzelőt - tette hozzá a politikus.

Mint elmondta: a 25 köbméternél kevesebb fát igénylő települések esetében a teljes mennyiséget biztosítják. Akik ennél többet kérnek egy viszonyszám alapján részesülnek a keretből. Ezt a képletet a helyben élő közfoglalkoztatottak, illetve aktív korúak száma alapján határozzák meg.

Hangsúlyozta, hogy a tárca évről-évre egyeztet az állami erdőgazdaságokkal, annak érdekében, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő mennyiségű tűzifa. Ugyanakkor az önkormányzatok a keretből más, nem állami szolgáltatóktól is vásárolhatnak - tette hozzá.


Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára (k) és Vanó András polgármester (b) sajtótájékoztatót tart az országos szociális tüzelőanyag-programról Galgahévíz orvosi rendelője udvarán 2018. január 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Közlése szerint december 22-ig 184 ezer köbméter tűzifára jelentettek be igényt az erdőgazdaságoknál az önkormányzatok, 3,1 milliárd forint értékben.

A települések gondoskodnak arról, hogy legkésőbb február 15-ig minden rászoruló hozzájusson a fűtőanyaghoz - mondta Pogácsás Tibor.

Vanó András Galgahévíz független polgármestere a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a 2600 lakosú településen a minisztériumi támogatás nyomán teljesen ki tudják elégíteni a szociális tüzelő iránti igényt.

 

Forrás: MTI

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.