FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-11-08

Erdészeti szakszemélyzet általános továbbképzése

A NÉBIH Erdészeti Igazgatóság a 71/2010. (V.13.) FVM rendelet 7. § (1) a) pontja szerinti következő továbbképzést 2017. DECEMBER 12-13. közt tartja a jogosult erdészeti szakszemélyzet részére.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

Nem kell részt vennie a továbbképzésen annak a jogosult erdészeti szakszemélyzetnek, aki a képzést 2011-2017. években már teljesítette!

 

Az erdészeti szakszemélyzet és a jogosult erdészeti szakszemélyzet nyilvántartásba vételének és nyilvántartásból való törlésének, továbbképzésének, szolgálati tevékenységének részletes szabályairól, valamint az erdészeti hatósági és igazgatási feladatokat ellátó személyek szolgálati tevékenységének egyes szabályairól szóló 71/2010. (V. 13.) FVM rendelet 2. § (2) bekezdés b) pontja alapján jogosult erdészeti szakszemélyzetként az a természetes személy vehető nyilvántartásba, aki 7. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, az erdőgazdálkodást és az erdészeti szakirányítást érintő hatályos jogszabályokról szóló általános továbbképzésen részt vesz.

 

Dátum: 2017. december 12-13. (kedd-szerda)

Időpont: 9.00 - 16.30 óra

Helyszín: Földművelésügyi Minisztérium Színházterem, (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.)

 

A továbbképzés vizsgával zárul!

 

Jelentkezni a továbbképzésre kizárólag a NÉBIH honlapján elhelyezett űrlapon lehet. A jelentkezés elfogadásáról visszaigazoló e-mailt küldünk.

 

A jelentkezési lap itt érhető el.

 

A jelentkezők elfogadott névsora a továbbképzés időpontját megelőzően legalább 5 nappal kerül közzétételre.

 

A tanfolyam helyszínét elsősorban tömegközlekedéssel érdemes megközelíteni, mert a gépkocsival való parkolás munkanapokon nehézkes és díjköteles.

Kossuth Lajos teret érintő tömegközlekedési járatok: M2 metró, 2 villamos, 70 és 78 trolibusz, 15 és 115 autóbusz.

Mindkét napon egy óra ebédszünet áll rendelkezésre. A Földművelésügyi Minisztérium épületében büfé és étterem is található.

 

A továbbképzésre csak a Névjegyzékben nyilvántartott szakszemélyzet jelentkezhet!

 

A továbbképzésen és a vizsgán való részvétel a 2 év szakmai gyakorlatot teljesítő, illetve a közeljövőben teljesítő és a jogosult státuszt kérelmező szakszemélyzetnek lett meghirdetve.

Felhívom a szakszemélyzet figyelmét arra, hogy a rendeletben előírt kétéves szakmai gyakorlatot a rendelet 2. § (4) bekezdése értelmében erdészeti szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartama alatt vagy erdészeti igazgatási munkakörben lehet megszerezni. A szakszemélyzetként történő foglalkoztatás időtartamát a Névjegyzékbe történő nyilvántartásba vétel időpontjától kell számítani.

 

Tájékoztatom a Névjegyzékben szereplő szakszemélyzetet, hogy a rendelet 7. § (2) bekezdése alapján a továbbképzésen résztvevő szakszemélyzet köteles az előadások és konzultációk időtartamának legalább 80%-án - részt venni és vizsgát tenni.

 

A továbbképzésen való részvételről és a vizsga teljesítéséről az erdészeti hatóság külön-külön tanúsítványt állít ki. A részvételéről szóló tanúsítvány a vizsgalapok beadásakor kerül kiosztásra. A sikeres vizsgáról szóló tanúsítványt a vizsgalapok kiértékelése után a NÉBIH postán küldi ki.

 

A tanfolyam megszervezése és lebonyolítása a NÉBIH elnöke által kiadott vizsgaszabályzat alapján történik. Az erdőtörvény 2017. szeptember 1-től hatályba lépett változásai miatt a tananyag felülvizsgálata vált szükségessé. Az aktualizált tananyag várhatóan 2017. november 20-tól lesz elérhető ezen az oldalon.

A kötelezően elsajátítandó és az ajánlott jogszabályok listáját a vizsgaszabályzat 1. számú függeléke tartalmazza.

 

Felhívom a figyelmet, hogy a tanfolyamra való jelentkezés visszaigazolása után a részvétel lemondása csak a honlapon lehetséges, legkésőbb a tanfolyamot megelőző 5. napig.

 

A vizsgaszabályzat 14. § (1) bekezdése alapján az általános továbbképzés díja - amely magában foglalja a továbbképzés keretében tehető vizsga díját - a mindenkori erdővédelmi járulékalap 20 %-a, azaz jelenleg 20.000 Ft.

 

A jelentkezés visszaigazolása után a NÉBIH postán küldi ki a továbbképzés díjáról szóló számlát. A befizetéskor az átutalás vagy a csekk közlemény rovatában a postán kapott számla azonosítóját és "erdészeti szakszemélyzet továbbképzés" megnevezést kell feltüntetni.

 

A vizsgadíjat postai, illetve banki átutalással lehet kiegyenlíteni a NÉBIH fizetési számlájára: (10032000-00289782-00000000)

 

A továbbképzéssel kapcsolatos kérdések az erdeszet@nebih.gov.hu email címre küldhetőek.

 

Wisnovszky Károly - igazgató

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Erdészeti Igazgatóság

 

Forrás: NÉBIH EI

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.