FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-10-31

Impozáns vadászházat avatott a Bakonyerdő

Összesen közel 240 millió forintból felújították, kibővítették és korszerűsítették a Bakonyerdő Zrt. Hódoséri Vadászházát. Az impozáns épületet október 27-én adták át ünnepélyes keretek között.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

 

- A magyar erdő érték és kincs, amit nemcsak őrizni kell, hanem meg kell mutatni az embereknek. Ehhez szükségesek a Hódosérihez hasonló erdei szálláshelyek - jegyezte meg köszöntőjében Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója. Mint mondta, az itteni vadregényes táj kivételes szépséggel és változatos élővilággal büszkélkedhet, a természetkedvelők örömére pedig számos kirándulóhely található a környéken.

 

 

 

Az 1984-ben épített szálláshely mostanra bőven megérett a felújításra, bővítésre, amihez kapcsolódóan a földszinten három, míg a tetőtérben hét vendégszobát alakítottak ki önálló zuhanyzókkal. Emellett többek között korszerűsítették a konyhát, illetve a földszintet kibővítették egy több mint 50 négyzetméteres, étkezőként és társalgóként funkcionáló helyiséggel. Felújították a főépület melletti két faházat, és parkosítást is végeztek. Továbbá megújult például a vadászházhoz vezető bekötőút és annak világítása, valamint az épület környékének térvilágítása. A beruházás közel 240 millió forintba került, ebből 100 millió Ft-ot a Földművelésügyi Minisztérium adott tőkeemelés formájában, míg a fennmaradó részt az állami erdőgazdaság saját forrásból állta. A vezérigazgató hangsúlyozta, kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a társadalommal megismertessék az erdőben folyó szakmai munkát, az erdőgazdálkodás célját, ehhez pedig nagy segítséget nyújtanak az ilyen vendégházak.

 

Sebestyén Vince, Bakonyszentlászló polgármestere úgy fogalmazott, községük kiemelt turisztikai célállomásnak számít, ez a beruházás ezért is fontos esemény a község életében. Hozzátette, az elmúlt nyolc évben 20 sikeres pályázatuk volt, amiért nagyon hálásak a kormánynak, a Bakonyerdővel való együttműködésüket pedig példaértékűnek nevezte.

 

 

Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára a Bakonyt az ország egyik legszebb tájegységének nevezte, majd kifejtette, a magyar társadalom többsége úgy gondolja, csökken a hazai erdőállomány, ami ezzel szemben soha olyan mértékben nem növekedett, mint az utóbbi évtizedekben. Az államtitkár elmondása szerint a kormányzat, a minisztérium kiváló partnerre talált a Bakonyerdő Zrt.-ben, végül arra biztatta a jelenlévőket, hogy használják ki a gazdasági fejlődés nyújtotta lehetőségeket az erdészet terén is.

 

 

Az alábbi képkapcsolóval az esemény 32 fotója tekinthető meg.

 

Forrás:
veol.hu,
videó: Hazai Erdész,
fotó és szerkesztés: Mőcsényi Miklós

 

Említést érdemel még, hogy a a Hódoséri Vadászház felújítása famunkálatainak belsőépítészeti (nyílászárók, bútor, stb) tervezését, kivitelezését és beépítését kiváló minőségben az Árkossy Bútor Kft. végezte el.

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.