FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-08-29

Az eszközfejlesztés mellett a humán-beruházás lehet a kulcs

Hosszú évek után hamarosan ismét lehetőség nyílik a vállalkozások számára, hogy Uniós támogatás felhasználásával fejlesszék munkavállalóik készségeit, szakmai kompetenciáit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Hasonló forrás legutóbb az előző pályázati ciklus végén, 2013-ban volt elérhető, így a hazai KKV-k, valamint nagyvállalatok fokozott várakozással tekintenek a várhatóan 2017 őszétől beadható "Munkahelyi képzések támogatása" című konstrukciók elé.

 

Jóllehet a hazai vállalati képzési kultúra mind komplexitását, mind mennyiségét tekintve még mindig jócskán elmarad a nyugat-európai és tengerentúli iparági sztenderdektől, a régóiban tapasztalható munkaerőhiány, a képzett szakemberek relatíve alacsony száma egyre inkább fókuszba emeli a vállalkozásoknál már alkalmazásban álló munkavállalók tovább vagy átképzésének lehetőségét. Amint azt a legnagyobb hazai iparági szakmai szervezet a Felnőttképzők Szövetségének (FVSZ) elnöke, dr. Zsuffa Ákos lapunknak elmondta, a hazai vállalkozások egyre növekvő arányban kezdik felismerni képzési stratégiájuk átalakításának szükségességét, az IPAR 4.0 kapcsán is a humán területbe történő befektetés a versenyképesség új kulcsa lehet.

 

A munkaerő megtartásának kevéssé hatékony és hosszútávon nem fenntartható módja a bérek folyamatos emelése, így a magyarországi munkaadók kénytelenek más, az alkalmazottak számára vonzó, a középtávú, stabil éltcélokat szolgáló juttatásokat biztosítani. Ennek az egyik leghatékonyabb módja a vállalkozás hatékonyságát és a munkavállaló munkaerőpiaci helyzetét egyaránt erősítő kompetencia fejlesztő programok, szakmai át- illetve továbbképzések, valamint a céges struktúrát, vállalati kultúrát erősítő tréningek integrálása a vállalkozás mindennapi gyakorlatába.

 

Zsuffa Ákos is megerősítette, hogy az FVSZ felmérései szerint is a felnőttképzéseket bonyolító vállalkozásokhoz érkező megrendelői igények alapján elmondható, hogy tevékenységi szektortól és vállalkozási mérettől függetlenül általánosan növekszik a munkáltatók azon igénye, hogy a dinamikusan fejlődő és folyamatosan változó piaci környezethez való alkalmazkodás érdekében gyors és hatékony képzési formákat alkalmazva megbízható külső szakmai segítséggel bővíthessék munkavállalóik tudásbázisát.

 

A fenti célok elérését hatékonyan segíti majd a Magyarország kevésbé fejlett régióiban működő kis és középvállalkozások, valamint egy külön konstrukcióban a nagyvállalatok számára is elérhető, várhatóan 2017 őszétől igényelhető GINOP-6.1.5, illetve GINOP-6.1.6 kódszámú pályázati felhívások.

 

"A projektek keretben lehetőség nyílik akár 100%-os támogatási intenzitás mellett a munkavállalók külső szolgáltatók által, vagy belső képzés keretében lebonyolított tudás és kompetencia fejlesztésére. Az OKJ-s és egyéb szakmai képzések mellett, az IT képzések, a készség és hatékonyság fejlesztés, valamint korlátozott mértékben a nyelvi fejlődést biztosító kurzusok lebonyolítása is elérhetővé válik a potenciális pályázók számra." - emelte ki Tóth Ádám Ferenc, a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet ügyvezetője. A projektek nagyságrendje - vállalatmérettől függően - a néhány millió Ft-os beruházástól a száz millió Ft-os nagyságrendig terjedhet majd. A rendelkezésre álló keretösszeg arra enged következtetni, hogy sikeres pályázat benyújtása esetén akár ezer magyar KKV és jónéhány száz nagyvállalat vehet részt a 24 hónapig tartó programban.


Tóth Ádám Ferenc, ügyvezető, European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet

Sárvári Krisztina a noszvaji Oxigén Hotel**** Superior Family&Spa Szálloda- értékesítési igazgatója a tervezett pályázati konstrukció előnyeként említette, hogy a jelenleg ismert dokumentáció alapján a képzéseken résztvevő munkatársak "kieső" munkaideje - a képzés díjához hasonlóan - szintén teljes körűen finanszírozható a pályázatból, csökkentve ezzel a képzések ütemezésével és finanszírozásával járó munkaadói terheket.

 

Forrás: European Conformity Check

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.