FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-06-09

Megújította a soproni erdei tornapályát a TAEG Zrt.

Felújította a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. a Soproni Parkerdő mintegy 2 km hosszú, 20 állomásból álló erdei tornapályáját. Az 1971-ben - az országban elsőként - megépült pálya a felújítás során egész évben működő éjszakai világítást, és új fitnesz eszközöket kapott.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az Ojtozi fasoron a hetvenes évek elején létesített tornapályát legutóbb nagyjából 10 éve korszerűsítették, s most a Soproni Parkerdő egyik legkedveltebb sétánya egész évben működő világítást és térítésmentesen használható kültéri fitneszeszközöket kapott.

 

 

Fotó: Koszorú Mihály

A Soproni Lővér Vadászkürtös Egyesület előadását követően dr. Jámor László a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója megszólalásában kiemelte, a fejlesztések folyamatosak, nemrégiben a Károly-magaslaton avattak vadászati múzeumot, a lombkorona-tanösvény és a mucki vadaspark a soron következő terv.

Az önkormányzat részéről Barcza Attila, a sportbizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Barcza érdekességként a tornapálya korai éveiből származó kötetből ismertetett egy, az akkori mozgáskultúrának szánt gyakorlatot. 

Fotó: Koszorú Mihály, Cyberpress
Fotó: Kovács Zoltán, FM

Avató beszédet a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Gulyás Andrea mondott. Meggyőződésem, hogy a mai, urbanizálódott és a természetes környezetétől mindinkább elszakadó ember számára az erdő rendkívül fontos, pótolhatatlan. A soproni parkerdő munkatársai különös figyelmet fordítanak arra, hogy megóvják a rájuk bízott erdőt. Nélkülük és a hozzájuk hasonló elhivatott erdészek nélkül nem valósíthatnák meg az állami erdőgazdaságok közjóléti és turisztikai aktivitásuk növelését, amely a tárca kiemelt céljai között szerepel - tette hozzá az államtitkár. A közjóléti szolgáltatások ellátása az erdőgazdaságok kiemelt feladatai közé tartozik. Ennek köszönhetően az elmúlt 2 évben több mint 7 milliárd forint összegben valósultak meg olyan beruházások, amelynek eredményeként turistaházak, túraútvonalak, kerékpárutak épültek. Ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy az erdővel minél több természetbarát ismerkedhessen meg.

 

Fotó: Koszorú Mihály

 

A TAEG Zrt. és Sopron Önkormányzata közös ünnepségét követően az óvodások nyomban birtokba vették a megújult akadálypályát, majd a célban ásványvíz és csokoládé várta őket. A felújítás a Lövérek Programban, a Modern Városok Program részeként valósult meg. A Lőverek megújítására 16 milliárd forint hazai forrást szán a kormány, ebbe fedett uszoda, megújuló strandmedence, 1200 fős nemzeti konferencia központ, útfelújítás, kerékpárút és a Lőver Alpin Park tartozik.

 

Fotó: Koszorú Mihály, Cyberpress

 

A soproni erdei tornapálya térképe:

 

Forrás: kormany.hu, cyberpress.hu, sopronmedia.hu, taegrt.hu

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.