FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-05-29

Hazai Vadász 152. adása

Nehezített vércsapa verseny és tenyészszemle Pörbölyön / XI. Nemzetközi Gömöri Vadásznap / I. Fejér megyei Sportvadász Nyílt Nap és Hivatásos Vadász Szakmai Nap

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Nehezített vércsapa verseny és tenyészszemle Pörbölyön

 

 

Ez év május 14-én is lebonyolították a Nehezített Mesterséges Vércsapa Versenyt és Tenyészszemlét a Magyar Véreb Egylet, a Magyar Vizsla Klub Egyesület és a Gemenc Zrt. rendezésében. A versenyre minden törzskönyvezett hannoveri-, bajor hegyi véreb gazdája nevezhetett, akinek kutyája elővizsgát tett. Az induló létszám maximum 6 fő volt, ezért az előírt feltételeknek megfelelő első hat jelentkező kapott lehetőséget.

 

XI. Nemzetközi Gömöri Vadásznap

 

 

 

Az Észak-magyarországi Vadászszövetség, az OMVK BAZ Megyei Területi Szervezete, Putnok Város Önkormányzata és a Sajó-Rima Eurorégió Vadásztagozata május 13-án XI. Nemzetközi Gömöri Vadásznapot szervezett Putnokon. A látogatókat egész napos programok, többek között ifjú vadászok fogadalomtétele, kitüntetések átadása, fogathajtó verseny, vadételfőzőverseny, trófeakiállítás, festménykiállítás, solymászbemutató, gyermekfoglalkozások várták.

 

I. Fejér megyei Sportvadász Nyílt Nap és Hivatásos Vadász Szakmai Nap

 

 

 

A hagyományteremtő szándékkal útjára indított I. Fejér megyei Sportvadász Nyílt Nap és Hivatásos Vadász Szakmai Nap konferencia-sorozat I. rendezvényére több mint 160 érdeklődő érkezett a Kápolnásnyéki Eseményközpontba. A OMVK Fejér Megyei Területi Szervezete és a Magyar VADÁSZLAP közösen szervezte, szakmai ismeretterjesztő céllal.

 


 

A következő, HAZAI ERDÉSZ TV Magazin Műsorunkat 2017. június 3-án, szombaton 12:30 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

 

Pilisi Parkerdő Zrt. 32. Jelölőversenye

Az erdőgazdaság 32. alkalommal rendezte meg hagyományos erdészversenyét, amelynek idén a Pilisszentkereszti Erdészet volt a házigazdája. A feladatok között írásbeli teszt, örökerdő fókuszú faegyed-jelölés és trófeabírálat is szerepelt. A rendezvény végén az Év Erdésze-díjat szakmai pályafutásának elismeréseként Simon László, a Pilisszentkereszti Erdészet kerületvezető erdésze vehette át.

 

Solti Kulcsosház átadó ünnepség

Május 26-án átadásra került a KEFAG Zrt. Solti Kulcsosháza Solton. A Kulcsosházat ünnepélyes keretek között dr. Bitay Márton Örs államtitkár, Sulyok Ferenc vezérigazgató és Kalmár Pál polgármester avatták fel és Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg. A turisták fogadására 12 férőhelyes szálláshely került kialakításra a festői solti Kis-Duna mellett lévő erdőövezetben.

 

Alsóerdei kerékpáros útvonal és pihenőhely átadó ünnepség

Idén május 13-án kerül megrendezésre a hagyományosnak tekinthető "Kincsek között élünk" elnevezésű kerékpártúra az Ormánságban. A térség legszebb látnivalóit felvonultató népszerű rendezvényen több százan barangolják be két keréken az alsóerdei szakaszt is felfűző új útvonalat.
A Mecsekerdő Zrt. célja az volt, hogy az általa kezelt erdőtömböt feltáró erdészeti útszakaszt becsatolja a térség népszerű kerékpáros hálózatába, miközben az ormánsági területek értékes faanyagot biztosító természetes erdőállományainak, erdő- és vadgazdálkodása megismerésének lehetőségét kínálja a térségben kerekező turisták számára.

 

STIHL Bajnokok Bajnoka verseny Szegeden

Idén harmadik alkalommal csaptak össze Magyarország legjobb fakitermelő csapatai a STIHL Bajnokok Bajnoka trófeáért. A verseny május 20-án került megrendezésre Újszegeden az Ásotthalmi Bedő Albert Alapítvány, a Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért, a DALERD Zrt., a Csongrád Megyei Vadászkamara és a Tisza-Stil Kft. szervezésében. A verseny alatt az érdeklődők a magyar sportfavágók Timbersport's látványos bemutatóját is megnézhették.

 

 

www.hazaivadasz.hu

www.facebook.com/fhmag

http://www.idokep.hu/erdomezo

www.facebook.com/echotelevizio

http://www.echotv.hu/musor/2672/Hazai_erdesz

http://www.echotv.hu/musor/378/Hazai_vadasz

Forrás: Hazai Vadász

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.