FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-04-05

A MEGOSZ és az OEE közleménye az Erdőtörvény módosításról

A MEGOSZ és az OEE közös állásfoglalása szerint a parlamenti szakaszban lévő Erdőtörvény módosítás tervezet elősegíti a természetvédelem és az erdőgazdálkodás céljainak elérését a jövő magyar erdőgazdálkodásában.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

      

 

Az új Erdőtörvény tervezetének hosszú szakmai előkészítésében egyaránt részt vettek az erdészeti civil szervezetek és a Földművelésügyi Minisztérium természetvédelemért felelős államtitkárságán keresztül a természetvédelmi civil szervezetek is. Az elkészült jelenlegi tervezet minden résztvevő részéről rugalmasságot, valamint a jövő generációinak és erdeinek érdekei iránt elkötelezett konstruktivitást követelt.

A résztvevők teljes egyetértése mellett, a tervezet megalkotásának legfontosabb szempontja az erdő természetességének megtartása és területének növelése, a vidéki lakosság megélhetésében, életminőségének javításában betöltött szerepe volt, az erdőterület növelésének fontosságát hangsúlyozva, hiszen az erdő valóban "hazánk egyik legfontosabb természeti kincse, amely sokrétű szolgáltatásain keresztül alapvető módon határozza meg életminőségünket. Kiemelt szerepe az életünkben a faanyag és egyéb erdei termékek mellett azon alapul, hogy létfontosságú szolgáltatásokat nyújt: a tiszta ivóvíz, talaj, levegő és kedvező mikroklíma biztosításától az egészségünk megőrzése érdekében szinte helyettesíthetetlen szabadidős lehetőségekig."

A több évig tartó folyamatos egyeztetések, viták és tárgyalások során formálódó Erdőtörvény jelenlegi, a Parlament elé kerülő szövegének tartalmáról és időszerűségéről elismeréssel nyilatkozott több ellenzéki párt képviselője és több természetvédelmi civil szervezet is, így az erdész szakma örömmel konstatálta, hogy széles körű konszenzuson alapuló új szabályozás adhat kereteket szakmai munkájának.

Mindennek tükrében érthetetlen az a pálfordulás, amelyről a természetvédő civil szervezetek az új Erdőtörvény tervezetével kapcsolatban kiadott tegnapi sajtóközleménye tanúskodik. Az Országos Erdészeti Egyesület és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének véleménye szerint a tegnapi sajtóközlemény állításaival ellentétben az Erdőtörvény tervezete természetvédelmi szempontból nem jelent visszalépést, a közleményt is jegyző civil szervezetek részt vehettek a tervezet előkészítésének folyamatában, és ha számukra nem egyértelmű a szöveg, akkor újra és alaposabban el kellene olvasniuk a tervezetben foglaltakat, valamint értelmezni is a leírtakat.

Ehhez a hazai erdészeti ágazat két meghatározó szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége is szívesen segítséget nyújt, hogy világossá váljon, az Erdőtörvény jelenlegi tervezete megfelelő, korszerű keretek közé helyezi a mindennapi erdőgazdálkodást, és elősegíti a természetvédelem és az erdőgazdálkodás céljainak és igényeinek harmonikus megjelenését a jövő magyar erdőgazdálkodásában.

 

Országos Erdészeti Egyesület

Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Forrás: OEE, MEGOSZ

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.