FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-03-28

Hazai Erdész 155. adás

Az Erdők Világnapja a Földművelésügyi Minisztériumban / "Fedezd fel az örökséged!" vetélkedő díjkiosztó ünnepsége / Finn erdészeti gépbemutató Szombathelyen

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

Az Erdők Világnapja a Földművelésügyi Minisztériumban

 

 

Az Erdők Világnapja alkalmából kitüntetési ünnepséget rendeztek március 21-én a Földművelésügyi Minisztériumban. Dr. Fazekas Sándor miniszter és Dr. Bitay Márton államtitkár Pro Silva Hungariae Díjakat, és Miniszteri Elismerő okleveleket adtak át a Darányi Ignác teremben. Az idei rendezvényen Reviczky Gábor Kossuth díjas színművészt is kitüntették az erdészeti témában végzett munkájáért. A március 21-i rendezvényen levetítették a FAO 2017-es kisfilmjét, amelynek magyar nyelvű változatát a HAZAI ERDÉSZ stábja készítette el.

 

"Fedezd fel az örökséged!" vetélkedő díjkiosztó ünnepsége

 

 

Az Országos Erdészeti Egyesület által, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett "Fedezd fel az örökséged!" erdőismereti vetélkedőre az ország minden szegletéből 176 csapat, összesen több mint 500 középiskolás diák jelentkezett. A négy hónapon, hat elméleti és egy terepi fordulón keresztül zajló vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy közelebb hozza a magyar fiatalokhoz az erdőket és az erdészek munkáját, a természet szeretetét és a gyakorlati környezettudatosságot. A szervezők ezért is döntöttek úgy, hogy nem csak tárgyi nyereményekkel, hanem értékes szellemi tőkével, a fenntartható jövőt szolgáló örökerdő-gazdálkodás mélyebb megismertetésével is megajándékozzák a nyertes csapatokat.

 

Finn erdészeti gépbemutató Szombathelyen

 

 

A Földművelésügyi Minisztérium és Finnország Nagykövetsége közös szervezésében a Szombathelyi Erdészeti Zrt. területén március 9-én erdészeti gépbemutatót tartottak. Ugron Ákos Gábor kiemelte, hogy Magyarország Kormányának sikeres foglalkoztatási programja a korábban magas létszámot foglalkoztató erdészeti szakmunkák területén is érezhető hatású. A csökkenő fizikai létszám és az erdővel szemben támasztott összetett (ökológiai, ökonómiai) igények kielégítéshez műszaki fejlesztések végrehajtásának szükségessége merült fel. Kifejtette, hogy a tavalyi év során, a Finnországban tett tanulmányút tapasztalatainak hatására, nagy örömmel vette a finn szakemberek megkeresését, melyben a világ élvonalába tartozó finn erdőgazdálkodási gépek magyarországi bemutatására tett javaslatot. A sok tekintetben kiforrottnak mondható technológiák reális alternatívát nyújthatnak a hazai erdőgazdálkodás fejlesztésére.

 

Következő, HAZAI ERDÉSZ műsorunkat 2017. április 1-jén, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

Reviczkyvel az Erdőben - A somogyszobi Kincses Erdő

Somogyszob község környezetét egy emberöltővel ezelőtt még messze nem borították ilyen dúsan erdők, mint napjainkban. Ez nemcsak a természet miatt alakult így, hanem főleg az ezen a területen dolgozó erdészek lelkiismeretes munkája nyomán. Az erdészek nemcsak szakmájukban tevékenykedtek, hanem neveltek is: létrehoztak a faluban egy erdészeti erdei iskolát, ahol a gyerekek és rajtuk keresztül a szüleik is megértették, megértik, hogy miért kell az erdő. Az évek alatt lassan átalakult a környezet és a nyári melegben már árnyas lombok adnak hűs árnyékot az erdőben sétálóknak. A Nézők Reviczky Gáborral együtt megismerhetik az itt dolgozó erdészeket, az ő erőfeszítéseiket, munkájukat és azt, hogyan nevelik  a gyerekeket, a jövő nemzedékét környezettudatos, természet- és erdőszerető emberekké.
Ismerjük meg együtt a somogyszobi Kincses Erdő titkait!

 

 

Forrás: Hazai Erdész

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.