FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-03-08

Energy Globe díjat nyert az Erdő Háza!

Március 7-én zajlott az Energy Globe Magyarország nagyszabású díjkiosztó gálája Budapesten, ahol a Jövő Generációja kategória nyerteseként büszkén vehette át az energiavilág "Oscar-díját" a Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolájának sás-völgyi Erdő Háza.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság egyik legrangosabb nemzetközi elismerésére, az Energy Globe díjra 2016. december közepéig pályázhattak projektjeikkel vállalkozások és önkormányzatok, valamint a fiatalokat is bevonó programjaikkal civil-, oktatási- és diákszervezetek.  

A közel száz pályázóból független szaktekintélyekből álló bíráló bizottság választott ki előzetesen kategóriánként 3-3-3 döntős pályázót, a végső győztesekről közönségszavazás döntött. Nagyszerű lehetőségként éltük meg, hogy az országos megmérettetés keretében is bemutatkozhattunk, és ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki szavazatával és a hírünk megosztásával támogatta az Erdő Házát.  Az E.ON által felajánlott 3 millió forintos projekt-támogatást erdei iskolai fejlesztésekre fordítjuk, továbbra is elhivatottan vállalva a "jövő generációja" környezettudatos szemléletformálásával járó küldetést és kihívást.

 

A Mecsekerdő Zrt. által fenntartott, Hetvehely melletti Sás-völgyben található Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza épülete 2013-ban vált példaértékű ökoközponttá. A fejlesztés során környezetbarát és energiahatékony megoldások kerültek kialakításra, ezáltal az alternatív energiaforrások használatát a gyakorlatban is be tudják mutatni a célcsoportok számára. Mindezzel összhangban bővült a minősített erdei iskolai program is: élményorientált pedagógiai módszerek segítségével összeállított környezettudatos programok, képzések támogatják a környezeti fenntarthatóságot és a Mókus Suliba érkező fiatalok környezeti nevelését.

 

Az E.ON Energy Globe Magyarország díj zsűrijének elnökét, Ürge-Vorsatz Diána klímakutatót idézve: "Azok, akik erre a versenyre jelentkeztek, megértették a változás fontosságát és úgy döntöttek, saját kezűleg akarják alakítani a közös jövőnket. Büszkék lehetünk rájuk!"

 

Fotó: E.ON Energy Globe Magyarország Díj

Adorján Rita erdei iskola vezető, Scheitler Adrienn erdei iskolai oktató - Mecsekerdő Zrt. Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola és Erdő Háza, a Jövő Generációja kategória nyertese

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.