FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-17

Mosonmagyaróváriak nyerték az OEE erdőismereti vetélkedőjét

Az OEE "Fedezd fel az örökséged!" erdőismereti vetélkedőjére több mint 500 középiskolás diák jelentkezett, az élen a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium egyik csapata végzett.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

176 csapat, 4 hónap, 6 elméleti forduló és csapatonként 1 road movie ez írja le számokban a magyar erdészek tavaly 150 éves szakmai civil szervezete, az Országos Erdészeti Egyesület által meghirdetett "Fedezd fel az örökséged!" erdőismereti vetélkedőt. A nagy érdeklődéssel kísért versenyre az ország minden tájáról, több mint 500 középiskolás diák jelentkezett, az élen a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium egyik csapata végzett.  

 

 

Magyarországon több évszázados hagyományra tekint vissza a fenntartható erdőgazdálkodás, amelynek eredményeként az első világháborút követő 10 százalékról mára 20 százalékot meghaladó arányúra nőtt az erdővel borított területek nagysága hazánkban. Közös természeti örökségünket jelentik a hazai erdők, mélyebb megismerésük a felfedező korba lépő generációk örökzöld kalandja. Az Országos Erdészeti Egyesület által, a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával szervezett "Fedezd fel az örökséged!" erdőismereti vetélkedő elsődleges célja az volt, hogy közelebb hozza a magyar fiatalokhoz az erdőket és az erdész szakmát, a természet szeretetét és a gyakorlati környezettudatosságot.

"A "Fedezd fel az örökséged!" vetélkedőnkben a csapatok megmutatták, hogy a mai fiatalok számára olyan értéket képvisel a magyar természeti örökség, az erdők megismerése és védelme, amelyért hajlandóak ringbe szállni és próbára tenni tudásukat. Köszönöm, hogy ennyien velünk tartottak a vetélkedőnk csaknem négy hónapja során, remélem, hogy mindenki hasznos ismeretekkel gazdagodott, és sok újdonságot megtudott a hazai erdőkről és az erdészeti munkáról. A kalandvágyóbb versenyzőinkkel a hamarosan induló Fiatalok Az Európai Erdőkben - YPEF 2017 angol nyelvű versenyen is minden bizonnyal találkozni fogunk, és bízunk benne, hogy idén folytatni tudjuk a "Fedezd fel az örökséged!" erdőismereti vetélkedőt is" - mondta Lomniczi Gergely, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára.

A versenyző csapatok érdeklődése és kitartása azért is dicséretes, mert a vetélkedő nem volt könnyű: hat fordulón keresztül heti hat elméleti kérdésre kellett megoldást kidolgozniuk, terepi feladatként pedig el kellett készíteniük egy olyan erdei úti videót, amely megmutatja, hogy őket mi érdekli leginkább az erdőben. A csapatok által készített videók megtekinthetők a "Fedezd fel az örökséged!" vetélkedő közösségi média oldalán.

 

"Fedezd fel az örökséged!" TOP 10 csapat:

1. Favágók - 281 pont (Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium)

2. Földes II. Északerdő Csapat - 276 pont (Földes Ferenc Gimnázium - Miskolc)

3. Árnikák - 270 pont (Pécsi Szakképzési Centrum Mohácsi Radnóti Miklós Szakképző Iskolája)

4. Venatus Memorum - 255 pont (Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnázium)

5.Fa King - 254 pont (FM ASZK Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági, és Vadgazdálkodási Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Mátrafüred)

6. Erdőkerülők - 253 pont (Vásárhelyi Pál Közgazdasági Szakközépiskola/Széchenyi István Gimnázium - Szolnok)

7. Szent Jánososok (1) és ÉSZAKERDŐ - 249 pont (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény)

8. Erdőjárók - 246 pont (Batthyány Lajos Gimnázium - Nagykanizsa)

9. Megosztott:

   a. Erdőbe Menők - 245 pont (Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület, Herend / a 3 csapattag a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskolába, a Veszprémi Szakképzési entrum Ipari Szakgimnáziumába és a szintén veszprémi Lovassy László Gimnáziumba jár)

   b. Kossuth - Északerdő 4 - 245 pont (Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium - Nyíregyháza)

   c.  Signum Team - 245 pont (Roth Gyula Erdészeti Faipari Szakképző Iskola - Sopron)   

 

Az első három helyezett csapat értékes túrabolt utalványokkal és fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetéssel gazdagodott, a többiek pedig fejenként 1 db éves A mi erdőnk magazin-előfizetést nyertek.

A videók között születtek olyan kiemelkedően jó alkotások, amiket különdíjjal jutalmaznak a szervezők. A legjobb videónak járó különdíjat az Erdőbe Menők és a Dobókockák (Egri Dobó István Gimnázium) csapatok road movie-ja érdemelte ki, ami egy-egy, az Országos Erdészeti Egyesület jóvoltából összeállított kisebb túracsomag.

 

Erdőbe Menők road movie (4:56 perc)

 

 

Dobókockák road movie (5:49 perc)

 

 

A nyereményeket az Országos Erdészeti Egyesület március végén, erdőjárással egybekötött ünnepélyes díjátadó esemény keretében adja át, melynek részleteit a későbbiekben teszi közzé.

Forrás: OEE

Kapcsolódó:

 

A 176 filmet összeszedni nem lehet könnyű, pedig mind ott van a youtubeon. A verseny elnevezésére keresve 121 találat van. A verseny FB oldalán viszont nem jöttem rá, hogyan találhatóak meg a csapatok videói.

MM

 

 

 

 

 

 

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.