FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

2017-02-06

Hazai Vadász: Fehér kos, Jótékonyság, Szántódi erdészet, FEHOVA

A hazai Vadász 2017. február 4-i adása: Fehér kos a terítéken, jótékonysági vadászat, Szántódi Erdészet, FEHOVA sajtótájékoztató.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on

 

 

NIMRÓD Percek: Fehér kos került terítékre az Egererdő Zrt.-nél

 

 

Dám, vagy őz esetében nem csodálkozik a vadászember, ha fehér színű egyed elejtéséről hall, még csak albínónak sem kell lennie. Fehér kos azonban mindeddig - amennyire tudni lehet - nem került terítékre nem csak szűkebb pátriánkban, hanem talán még a Kárpát-medencében sem! A páratlan eset az Egererdő Zrt. Bátonyterenyei Erdészeténél történt, a részletekről Gyurcsik Attila, a cég munkatársa adott tájékoztatást, aki vadászkísérőként volt jelen a vad elejtésénél.

Gyurcsik Attila elmondta, hogy 32 éve dolgozik az erdészetnél, azóta nem volt példa arra, hogy fehér muflon kerüljön terítékre. A vadat korábban nem ismerték, de négy évig csak fel kellett nőnie valahol. Az Egererdő Zrt. Nógrád megye területén 6500 hektáros mátrai vadászterületet kezel.

 

Jótékonysági Vadászat Fejér megyében

 

 

Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezetének együttműködésével a Nádor Vadásztársaság sorban már a negyedik alkalommal, István és János napi jótékony célú apróvad vadászatot tartott 2016. december 27-én Nádasdladány térségében. A teríték 8 mezei nyúl, 30 fácán és egy szajkó volt.
A cél egy infúziós pumpa vásárlása volt a Fejér megye Gyermekekért Alapítvány részére. A vadászat és az összefogás ismét sikeres volt, így 1 millió Forint került az Alapítvány számlájára a vadászok jóvoltából. Ez a decemberi nap nem kizárólag vadászatról szólt, hanem azokról a pici gyermekekről, akik az összefogás eredményeként gyógyulhatnak!

 

A SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetében jártunk

 

 

"A vadállományt mindenképp megviseli a hideg tél, ilyenkor több kalóriát éget a vad ahhoz, hogy a testhőmérsékletét fenntartsa, ezért több táplálékra is van szüksége. Magyarország cserfajban egyik leggazdagabb tája a miénk, nagyon fontos táplálékforrás a cserjeszint, illetve mesterségesen is nagy energiákat fordítunk arra, hogy szemes-lédús és szálas takarmányt juttassunk ki a vadnak. A szarvasbikák februárban-márciusban hullajtják agancsukat és a következő üzekedésre még impozánsabb agancsot növesztenek.

A lehullajtott agancs tulajdonosa a vadászatra jogosult szervezet, engedéllyel lehet csak összegyűjteni az elhullajtott agancsot. Ez nagyon fontos információforrás nekünk, szakembereknek, hiszen ez alapján tudjuk kiértékelni gímszarvas állományunkat. Sajnos az utóbbi években az illegális hullajtott agancsgyűjtés nagyon elterjedt." - nyilatkozta stábunknak Iberpakker Gábor, a SEFAG Zrt. Szántódi Erdészetének erdészetigazgatója.

 

FEHOVA 2017 sajtótájékoztató

 

 

Eltelt egy újabb év, és újra itt a vadászok, horgászok tradicionális kiállítás és vására, a FeHoVa. A 24. fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban 17 ország 272 kiállítója vonultatja fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait.
A térség legjelentősebb vadászati találkozójaként jegyzett, és egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betöltő esemény több, mint 60 ezer látogatót vonz a világ minden tájáról. A sajtótájékoztatón többek között a 2017-re tervezett újdonságokról, trófeakiállításokról, díszvendégről volt szó.

 


 

Következő, Hazai Vadász TV Magazin műsorunkat 2017. február 11-én, szombaton 17:00 órakor láthatják Nézőink az ECHO TV csatornán!

"Akkor jövünk, ha másnak nincs esély" - Vérebvezetők munkában

Bartha Ferenc és Horváth Zoltán vérebvezetők ismertetik meg velünk a nyári, őszi és a téli utánkeresés rejtelmeit, annak nehézségeit és a szakma szépségét.

 

 

Forrás: Hazai Vadász

 

PFIFFER BÚTOR

KUHN Rakodógép Kft

Dunaker Kft - Alapítva 1986

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.